Simav Belediyesi tarafından oluşturulan “Simav Kestanesi Kadın ve Engelli İstihdamına Kapı Açıyor” projesi kapsamında faaliyet gösteren Simav Kozmetik Fabrikası’nda kadınlar ve engelliler istihdam edildi.
Kurulan tesiste endüstriyel kestane özü ve termal su kullanılarak şampuan, sıvı sabun, katı sabun, roll-on, kolonya ve duş jeli gibi ürünlerin üretimi yapılıyor. AK Parti Kütahya Milletvekili, Simav Belediye eski Başkanı Adil Biçer ve Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Simav Kozmetik Fabrikası konusunda Kanal 3’e ve Gazetemize özel açıklamalarda bulundular.
“SİMAV MARKALI BİR ÜRÜN OLUŞTURDUK”
Milletvekili Biçer, “Simav kestanesini, termal su ile birleştirerek kozmetik ürünler oluşturuluyor. Simav Belediyesi olarak 2 yıl önce bu tesisi kurduk. Amacımız hem Simav Kestanesi’ni hem de Simav’ın şifalı termal sularını tüm Türkiye’de ve dünyada tanıtmak ve bununla birlikte şehrimizde yaşayan engelli bireylere ve kadınlara istihdam sağlamaktı. Ürünlerimizin içerisinde kestane katkısı var. Kestaneyi seçmemizin asıl gayesi de kestanenin onarıcı etkisi var. Detoks özelliği var. Dolayısıyla her ne kadar kozmetik ürünleri de olsa, ilaç olmasa da, bir miktar kozmetik ürünlerin karaciğere zarar verebileceği uzmanlar tarafından söylendi. Kestanenin karaciğer dostu olması özelliğini hesap ederek ürünlerde lezzetiyle ünlü Simav Kestanesi’ni tüm Türkiye ile buluşturduk. Bu tesiste enerji anlamında Simav Jeotermali’nden yararlanmakla kalmadık, ürünlerimizin içerisinde jeotermal su katkısı var. Kestane ile termal suyu bir araya getirerek Simav markalı bir ürün oluşturduk” dedi.
“İLK ZAMANLAR 9 ÜRÜNLE BAŞLADIĞIMIZ İŞİ ŞU ANDA YAKLAŞIK 50 ÜRÜNE ÇIKARTMIŞ BULUNMAKTAYIZ”
Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, “İlk zamanlar 9 ürünle başladığımız işi şu anda yaklaşık 50 ürüne çıkartmış bulunmaktayız. İlk personellerimiz 5 taneydi şu anda 15 personelimiz var. Bu tesiste kadınları ve engelli vatandaşlarımızı istihdam ediyoruz. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Zafer Kalkınma Ajansı ile projemiz hayata geçti. Personel sayısını da artırarak devam etmeye çalışıyoruz. Ürünlerimizi kullananlar memnun. Geri dönüşler çok güzel” diye konuştu.
“AMACIMIZ KALİTELİ VE GÜZEL ÜRÜNLER ÇIKARMAK”
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Lütfiye Parlak, “Ürünlerimizi ürettikten sonra laboratuvar ortamında örneğin ph değerleri, yoğunluk kontrolleri olsun ve diğer işlemlerini yaptıktan sonra testlerden geçen ürünlerimizi dolum ünitesine veriyoruz. Tam teknolojik bir dolum ünitemiz var. Kadın ve engelli çalışanlarımız var. Tam otomatik bir şekilde dokum işleri de gerçekleştiriliyor. Az zamanda çok ürün çıkartabiliyoruz. Sonrasında elemanlar vasıtasıyla kutulama işlemlerine geçiliyor. Bizim amacımız kaliteli ve güzel ürünler çıkarmak. Halkın sağlığına zarar vermeyen, Türk Malı ürünler çıkarmak ve halka ulaştırmak” ifadelerine yer verdi.>>>Mustafa Bayer