Geri Çekilmeler Kalıcı Değil Yön Hala Yukarı
Piyasalardaki dalgalanmayı “geçici bir düzeltme” olarak nitelendiren İslam Memiş, küresel ekonomideki belirsizliklerin altın fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini belirtti. Kısa vadeli geri çekilmelerin yatırımcıyı yanıltmaması gerektiğini söyleyen analist, teknik açıdan yönün yukarı olduğunu ve mevcut seviyelerin alım fırsatı olarak görülebileceğini dile getirdi. Özellikle nakit pozisyonda bekleyenlerin bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğini aktardı.
Yatırımcılar İçin Panik Satışına Karşı Uyarı
Altın ve gümüş piyasasında volatilitenin yani oynaklığın bir süre daha yüksek seyredeceğine işaret eden Memiş, “Panik yapan kaybeder” uyarısında bulundu. Fiyatların düştüğü dönemlerde duygusal kararlar vermenin zararı büyütebileceğini hatırlatan uzman, elinde altın bulunduranların beklemeye devam etmesi gerektiğini, fiyatlardaki köpüğün zamanla yerini gerçek değerine bırakacağını ifade etti.
Ons ve Gram Altında Yeni Zirve Beklentisi
Uzun vadeli öngörülerinde bir değişiklik olmadığını belirten İslam Memiş, hem ons altın hem de gram altın tarafında yeni rekorların kapıda olduğunu savundu. Ons altındaki yükselişin gram altın fiyatlarını doğrudan destekleyeceğini öngören analist, yatırımcıların belirli fiyat aralıklarını hedef koyarak beklemeleri gerektiğini ve bu seviyelerin yıl içinde mutlaka test edileceğini sözlerine ekledi.
Haziran Ayı Piyasalarda Yeni Bir Dönüm Noktası
Yılın ikinci yarısı için oldukça iddialı konuşan İslam Memiş, özellikle Haziran ayına dikkat çekti. Haziran ayından itibaren altın piyasasında farklı bir fiyatlama sürecinin başlayabileceğini belirten analist, bu dönemin bir “çıkış noktası” değil, yeni bir yükseliş dalgasının başlangıcı olabileceğini ifade etti. Yatırımcıların pozisyonlarını bu kritik tarihe göre şekillendirmelerinin avantajlı olabileceğini belirtti.>>>HABER MERKEZİ-ÖZEL HABER
