Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendi halkına kör, ABD askerine yaslı: Paylaşımı İranlıları ayağa kaldırdı!

Ortadoğu’da tansiyonun zirve yaptığı ve yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği çatışmalarda, devrik İran Şahı’nın sürgündeki oğlu Rıza Pehlevi’nin sergilediği tavır büyük bir nefret dalgasına yol açtı. Kendi ülkesinde 150 kız çocuğunun katledilmesine sessiz kalan Pehlevi, ölen Amerikan askerleri için “kahramanlık” güzellemeleri yaparak taziye mesajı yayınladı.

Ortadoğu'da tansiyonun zirve yaptığı ve yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği çatışmalarda,

150 küçük kız çocuğu okul sırasında katledildi

ABD ve İsrail uçaklarının İran’ın güneyindeki Şeceretü’t-Tayyibe Kız İlkokulu’na yönelik düzenlediği hava saldırısında, yaşları henüz çok küçük olan 150 kız çocuğu hayatını kaybetti. Harabeye dönen okuldan gelen görüntüler dünyayı sarsarken, İran’ın bu saldırıya verdiği karşılıkta üç ABD askeri öldü. Bölgedeki insani dram büyürken, Rıza Pehlevi’nin önceliği kendi halkı değil, Amerikan ordusu oldu.

“Amerikalı kahramanlara minnettarız” mesajı tepki çekti

Rıza Pehlevi, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, öldürülen üç ABD askerini “kahraman” ilan etti. Pehlevi, “Kalbim onlar için sızlıyor. İran halkı onlara sonsuza dek minnettar kalacaktır” ifadelerini kullanırken, okul saldırısında can veren 150 İranlı kız çocuğu hakkında tek bir kelime dahi etmedi. Bu tutum, sosyal medyada “Kendi halkının katillerine minnet duyan bir lider adayı” yorumlarıyla sert şekilde eleştirildi.

Taht hayaliyle işgal çağrısı yapıyor

Daha önce de ABD ve İsrail’e İran’a askeri müdahale yapmaları için açıkça çağrıda bulunan Pehlevi, Hamaney’in öldürülmesini fırsat bilerek yeniden “liderlik” iddiasını ortaya attı. Hamaney’i “kana susamış bir despot” olarak nitelendiren ve tarih sahnesinden silindiğini savunan Pehlevi’nin, İran’ın başına geçme arzusu ile Batılı güçlerin yanında saf tutması, İranlı muhalifler arasında bile büyük bir güven kaybına neden oldu.>>>HABER MERKEZİ