Füze ve drone tehdidine karşı çelik kalkan
Bölgede yaşanan çatışmalardan kaynaklanan füze ve drone hareketliliği sonrası Türkiye, KKTC’ye ilave hava savunma unsurları konuşlandırdı. Bakanlık, bu hamlenin sadece bir savunma tedbiri değil, aynı zamanda bölgedeki caydırıcılığı artırma ve hava sahası güvenliğini sağlama amacı taşıdığını vurguladı. Atılan bu adımların sadece KKTC’nin değil, tüm Ada’nın güvenliğine katkı sunacağı belirtildi.
Garantör olmayan ülkelerin asker sevkiyatına tepki
MSB’den yapılan açıklamada, Ada’da hiçbir yasal garantörlük hakkı bulunmayan ülkelerin Doğu Akdeniz’e askeri unsur sevk etmesine tepki gösterildi. Türkiye’nin aldığı önlemlerin “meşru, yerinde ve dengeli” bir güvenlik yaklaşımı olduğu ifade edilirken, Garantör ülke olarak Türkiye’nin hak ve yetkilerini kullanmaktan asla çekinmeyeceği kaydedildi.
Hiçbir oldubittiye geçit yok
Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerini hedef alan hasmane tutumlara karşı uyarılarda bulunan bakanlık, Türkiye’nin bölgede gerilimi artıran değil, barış ve istikrarı koruyan taraf olduğunu hatırlattı. Açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliği bizim güvenliğimizdir” denilerek Türkiye’nin tavrının değişmez olduğu bir kez daha deklare edildi.
Hızlı reaksiyon kabiliyeti güçlendirildi
Yeni konuşlandırılan unsurlarla birlikte, muhtemel tehditlere karşı Türkiye’nin bölgedeki müdahale süresinin kısaldığı ve stratejik derinliğin tahkim edildiği bildirildi. Doğu Akdeniz’de barış ve istikrarın muhafazası, Türkiye için en üst düzey stratejik öncelik olarak kalmaya devam ediyor.>>>HABER MERKEZİ
