Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Muhsin Yazıcıoğlu’nun davası aydınlatılamadı”

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar, BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 17. Yılında yazılı bir mesaj yayınladı. Başkan Çağlar, “Milletimizin hafızasında ‘Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü’ gerçeği hala yer bulmaktadır” dedi.

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar, BBP kurucu

Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyaseti makam ve mevki için yapmadığını hatırlatan Başkan Çağlar, “Muhsin Başkan Türk Milletinin tamamının güvendiği, saygı duyduğu, sevdiği ve hayırla yâd ettiği ender siyasetçi ve devlet adamlarının başında gelmektedir. Muhsin başkan Türkiye’nin birleştirici gücüydü. Muhsin Başkan siyaseti makam, mevki ve şahsi çıkarları için yapmadı. Muhsin başkan siyaseti Allah rızası için ve milletimizin dertlerine derman olmak için yaptı. Muhsin başkan siyaseti ilahi kelimetullah ve nizam-ı alem davası için yaptı.  Muhsin başkanın ömrü çileyle ve mücadeleyle geçti. Çektiğimiz çile inandığımız dava içindir dedi ve doğru bildiği yoldan hiç taviz vermedi. 25 Mart 2009 tarihinde seçim çalışması için kiralanan helikopterin düşürülmesi neticesinde arkadaşlarıyla birlikte şehit oldu” ifadelerini kullandı.

“BİLGİ VE BELGEYE DAYALI ONLARCA ŞÜPHE VAR”

17 yıl önceki olayın hala aydınlatılmadığına vurgu yapan Başkan Çağlar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Olayın üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen davası aydınlatılamadı. Muhsin başkanın davası Maraş’ta devam ediyor. Lakin cinayet şüphesiyle ana dava hala açılmış değildir. Helikopterin üzerinden alçak uçuş yapan uçakların radar kayıtları hala kayıptır. Helikopterin düştüğü gün olay yerine başka bir helikopterle bir ekip iniyor. Helikopterin bazı parçalarını söküyorlar ve oradan uzaklaşıyorlar. Bu ekibin kim tarafından görevlendirildiği bilinmiyor. Olaydan 3-4 saat sonra dönemin Kayseri Valisinin ‘Muhsin başkana ulaşıldı, kaburgası kırık, hastaneye getiriliyor’ haberini neden yaydığı ve bu yanlış bilginin kim tarafından servis edildiği bilinmiyor. Olayı ilk duyuran gazeteci İsmail Güneş’in cesedinin helikopterden çok uzakta ve çenesinin kırık vaziyette bulunması aydınlatılamadı. Sonradan öldürüldüğü anlaşılan İsmail Güneş’i kimlerin öldürdüğü bilinmiyor. Buna benzer bilgi ve belgeye dayalı onlarca şüphe var.

“17 SENE GEÇTİ LAKİN NAMUS BORÇLARINI ÖDEMEDİLER”

En önemlisi milletimizin hafızasında ‘Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü’ gerçeği hala yer bulmaktadır. Dönemin meclis başkanlarından bir tanesi ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun olayını aydınlatmak bizim namus borcumuzdur’ demişti. Aradan 17 sene geçti lakin namus borçlarını ödemediler. Muhsin başkanın olayının aydınlatılması, katillerinin bulunarak, cezalandırılması milletimizin ve bizlerin tek arzusudur. Bu vesile, değerli dava adamı, ebedi şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet, makamları âli olsun.” >>>Ferhat YÜKSEL