Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nisan ortasında kış geri geldi: Afyonkarahisar’da ağaçlar kar altında kaldı!

Afyonkarahisar genelinde etkili olan soğuk hava dalgası, nisan ayında kent sakinlerine kış sürprizi yaşattı. Meteorolojinin uyarılarının ardından başlayan yağış, yüksek kesimleri kısa sürede beyaza bürürken hava sıcaklıklarında da sert düşüş yaşandı.

Afyonkarahisar genelinde etkili olan soğuk hava dalgası, nisan ayında kent

Yüksek kesimler beyaza büründü

Kent merkezinde öğle saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülen yağış, rakımı yüksek noktalar olan Hıdırlık Tepesi ve Kent Ormanı gibi bölgelerde yerini tamamen kar yağışına bıraktı. Sıcaklıkların aniden 2 dereceye kadar gerilediği kentte, nisan güneşini bekleyen vatandaşlar lapa lapa yağan karı hayretle takip etti.

AFYONKARAHİSAR’DA KENT MERKEZİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR ŞEKLİNDE BAŞLAYAN YAĞIŞ YÜKSEK KESİMLERDE YERİNİ KAR YAĞIŞINA BIRAKTI. (GÖKTEN CEYLAN/AFYONKARAHİSAR-İHA)
Afyonkarahisar’da kent merkezinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Bahar çiçeklerine kar düştü

Baharın gelmesiyle çiçek açan meyve ağaçları ve yeşeren doğa, nisan karından nasibini aldı. Kar yağışının en yoğun hissedildiği bölgelerin başında Şuhut ilçesi gelirken, beyaz örtüyle kaplanan çiçek açmış ağaçlar kartpostallık ancak bir o kadar da endişe verici görüntüler oluşturdu. Yağışın aralıklarla devam etmesi beklenirken, yetkililer olası don riskine karşı uyarıda bulundu.

Sürücülere buzlanma uyarısı

Hava sıcaklıklarındaki ani düşüş ve devam eden yağış nedeniyle özellikle şehirlerarası yollarda buzlanma riski arttı. Afyonkarahisar’ı çevre illere bağlayan yüksek rakımlı geçitlerde karayolları ekipleri teyakkuza geçerken, sürücülerin dikkatli olmaları ve araçlarında gerekli ekipmanları bulundurmaları istendi.>>>İHA