Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Osman Atilla’nın “Afyon Türküsü” Hüseyin Öztürk’ün bestesiyle hayat buldu

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği en kıymetli kalemlerden biri olan şair, yazar ve folklor araştırmacısı Osman Atilla, vefatının yıl dönümünde duygu yüklü bir sanat projesiyle anılıyor. Kentin hem kültürel hem de siyasi hafızasında derin izler bırakan Atilla’nın bir şiiri, Afyonkarahisarlı müzisyen Hüseyin Öztürk tarafından türkü formunda bestelenerek dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Vefatının yıl dönümünde anlamlı hediye

20 Nisan 1978 tarihinde aramızdan ayrılan ve bir dönem Afyonkarahisar Milletvekili olarak da şehre hizmet eden Osman Atilla’nın mirası, bu çalışma ile yeniden canlandı. Şehrine duyduğu derin tutkuyu eserlerine nakış gibi işleyen Atilla’nın kalemi, bu kez Hüseyin Öztürk’ün notalarıyla buluşarak kültürel bir köprü kurdu.

Klasik kalıpların dışında bir “Afyon Türküsü”

Müzisyen Hüseyin Öztürk, Atilla’ya ait olan “Afyon Türküsü” isimli şiiri besteleyerek edebi bir şaheseri müzik dünyasına kazandırdı. Farklı yöresel ezgilerin harmanlandığı çalışma, alışılagelmiş türkü kalıpların dışına çıkan yenilikçi tarzıyla dikkat çekiyor. Öztürk’ün bu bestesi, geniş bir kitleye hitap ederken Afyonkarahisar’ın kültürel dokusunu da modern bir dokunuşla yansıtıyor.

Geçmişten geleceğe kültürel miras

Ortaya çıkan eser, basit bir müzik çalışması olmanın ötesinde, Afyonkarahisar’ın tarihine ve değerlerine duyulan bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Unutulmaya yüz tutmuş kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkaran bu türkü, Osman Atilla’nın ismini ve sanatını gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir önem taşıyor. Sanatseverler, bu çalışmayı hem geçmişe duyulan özlemin hem de kentin kültürel kimliğinin güçlü bir sembolü olarak değerlendiriyor.>>>Mustafa Bayer 

DİĞER VİDEOLAR