AFSÜ, 2021-2022 akademik yılında normal öğrenim süresi içinde eğitimi tamamlama oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri arasında ilk üçe girdi.
Devlet üniversiteleri arasında AFSÜ ikinciliği yüzde 78,80 oranıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) ile paylaşırken birinci sırada Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (yüzde 83,40) bulunuyor. Devlet üniversitelerinde ortalaması yüzde 55,96 olan normal öğretim süresinde eğitimi tamamlama oranının AFSÜ’de yüzde 78,80 olmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Bu kayda değer başarıda üniversitemizin nitelikli akademik ve idari personel yapısının yanı sıra bölümlerimizin ve programlarımızın istihdam fırsatı yüksek olduğundan AFSÜ’nün bilinçli öğrenciler tarafından tercih edilmesi de önemli bir faktördür” dedi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” ile açıklanan oranlara göre AFSÜ, kayıt yılı itibarıyla normal öğrenim süresinde 2022 yılında mezun olan öğrenci sayısının kayıt yılı itibarıyla 2022 yılında mezun olması gereken toplam öğrenci sayısına oranı bakımından ilk üç devlet üniversitesi arasına girdi. Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) verilerinden hareketle 118 devlet ve 61 vakıf üniversitesinin karşılaştırıldığı “Normal öğrenim süresi içinde eğitimi tamamlama oranı” tablosunda 2021-2022 akademik yılında en az 30 mezun veren 118’i devlet ve 61’i vakıf olmak üzere toplam 179 üniversite değerlendirildi. Bunların içinden, Türkiye genelinde %50 ve üzerinde normal eğitim süresinde mezun veren 25’i devlet ve 7’si vakıf olmak üzere 32 üniversite olduğu tespit edildi.
“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZ BİR AN ÖNCE ÇALIŞMA HAYATINA KATILMAK İSTİYOR”
Tamamı sağlık bilimleri alanındaki uygulamaya dönük ders içerikleri yoğun olan bölüm ve programlardaki öğrencilerin özellikle uygulama derslerinde AFSÜ’nün alan uzmanı personeliyle etkileşim imkânına sahip olduklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Okumuş, “Öğrencilerimiz AFSÜ Hastanelerinde gördükleri uygulamalı eğitimler sayesinde iş hayatını, her yönüyle daha öğrencilik yıllarında gözlemlemiş ve deneyimlemiş oluyorlar. Bütün öğrencilerimiz bir an önce çalışma hayatına katılmak istiyor. Bunun için zamanında mezun olmak adına alttan ders bırakmadan, normal süresinde okullarını bitirmek için gayret ediyorlar.” diye konuştu. AFSÜ öğrencilerinin 2021-2022 akademik yılında normal öğrenim süresi içinde eğitimlerini tamamlama oranı; Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda (SHMYO) yüzde 97, Bolvadin SHMYO’da yüzde 92, geçtiğimiz sene ilk mezunlarını veren Diş Hekimliği Fakültesinde yüzde 90, Atatürk SHMYO’da yüzde 88 ve Tıp Fakültesinde yüzde 81 seviyesinde bulunuyor.