Alo Diyet Afyon Şube Yöneticisi Diyetisyen Beyza Yağcıoğlu Gün FM’in konuğu oldu. Yağcıoğlu hamilelikte beslenme konusunda konuştu.
“Hamilelik, annenin ve bebeğin sağlığı için kritik bir dönemdir” diyen Diyetisyen Beyza Yağcıoğlu, “Bu dönemde besin ihtiyaçları artar. Çünkü hem annenin vücut fonksiyonlarını destekleme hem de bebeğin büyümesini ve gelişimini sağlamak gerekir. Sağlıklı bir beslenme programı, düşük doğum ağırlığı ve prematüre doğum gibi riskleri azaltabilir” şeklinde konuştu.
“HAMİLELİKTE İKİ KİŞİLİK YEMEK YAYGIN BİR YANLIŞTIR”
Programda hamilelikte alınması gereken temel besinlerle ilgili bilgiler veren Yağcıoğlu, “Özellikle folik asit, demir, kalsiyum, protein ve omega-3 yağ asitleri hamilelikte büyük önem taşır. Folik asit, bebeğin sinir sistemi gelişimi için hayatiyken, demir, anemi riskini azaltır. Kalsiyum kemik gelişimini desteklerken, protein hücre ve doku onarımında kritik rol oynar. Hamilelikte iki kişilik yemek yaygın bir yanlıştır. Aslında hamilelikte kalori ihtiyacı artar. Ancak bu abartılmamalıdır. Ayrıca işlenmiş gıdalar, aşırı tuz ve şeker tüketimi gibi alışkanlıklardan kaçınmak gerekir. Yanlış beslenme hem annenin kilo kontrolünü zorlaştırabilir hem de bebek için olumsuz etkiler yaratabilir” dedi.
“HAMİLELİKTE AŞERMELER DOĞAL BİR SÜREÇTİR”
“Hamilelikte aşermeler doğal bir süreçtir” diyen Yağcıoğlu, “Ancak sağlıksız yiyecekler yerine sağlıklı alternatiflere yönelmek önemlidir. Örneğin çikolata aşermesi yaşayan biri, bitter çikolata veya kuruyemişlerle bu isteğini giderebilir. Sabah bulantıları hamilelikte yaygındır. Hafif ve küçük porsiyonlarda yemek yemek, yağlı ve baharatlı gıdalardan kaçınmak bulantıları hafifletebilir. Zencefil çayı gibi doğal çözümler de yardımcı olabilir” şeklinde değerlendirmede bulundu.>>>Haber Merkezi