“Yeşil Vatan, Mavi Gelecek” için yarışacaklar
Bu yıl “Yeşil Vatan, Mavi Gelecek” temasıyla 6-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan prestijli yarışmada, genç yetenekler “Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot” kategorisinde boy gösterecek. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen projelerle yarışacak olan Sandıklı ekibi, robotlarının hız ve denge performansına güveniyor.
Ekip ruhu ve teknoloji bir arada
Danışman öğretmen Fatih Kocakaya rehberliğinde hazırlanan öğrenciler İbrahim Yenigün ve Abdullah Mücahit Aktan, aylardır süren çalışmalarının meyvesini Antalya’da almayı hedefliyor. Çizgi takip hassasiyeti üzerine yoğunlaşan ekip, geliştirdikleri yazılım ve donanımla en iyi dereceyi elde etmek için iddialı.
Geleceğin mühendisleri yetişiyor
Yarışma sürecinin öğrencilerin kişisel gelişimine katkısına dikkat çeken danışman öğretmen Fatih Kocakaya, bu tür organizasyonların gençlerin analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini perçinlediğini vurguladı. Sandıklı’yı teknoloji arenasında temsil edecek olan öğrenciler, hem okullarının hem de ilçenin gururu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.>>>Şahan Kartal
