Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Dakika: CHP’li Murat Emir duyurdu! Özgür Özel yönetimi nereye gidiyor!

CHP Genel Merkezi önünde yaşanan taşlı, şişeli arbedenin ve emniyet güçlerinin binayı abluka altına almasının ardından, Özgür Özel yönetiminden krizi hafifletmeye yönelik kritik bir hamle geldi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, genel merkez önünde yaptığı açıklamada, yaşanan “demokrasi krizi”ni çözmek adına İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den acil randevu aldıklarını ve birazdan görüşmeye gideceklerini açıkladı. Emir, krizden tek çıkış yolunun ise “sandık” olduğunu vurgulayarak acil kurultay çağrısında bulundu.

CHP Genel Merkezi önünde yaşanan taşlı, şişeli arbedenin ve emniyet

“Kılıçdaroğlu tarafıyla bugün saat 12.00 için sözleşmiştik”

Mahkemenin “mutlak butlan” kararı sonrası kapalı kapılar ardında yürütülen müzakerelere değinen Murat Emir, dün gece geç saatlere kadar Kemal Kılıçdaroğlu cephesiyle temas halinde olduklarını açıkladı. Emir, şu ifadeleri kullandı: “Biz bu demokrasi krizini olabilecek en az hasarla atlatmanın çarelerine baktık, iletişim kurmaya çalıştık. Nitekim dün akşamın geç saatlerine kadar iki milletvekili arkadaşımız, ben ve Suat Özçağdaş birlikte bugün öğlen saat 12.00 için sözleşmiştik. Özellikle yeni kurultayın tarihini kesinleştirmek ve belirlemek üzere toplanacaktık.”

“Madem kurultayı saymıyorsunuz, getirin sandığı!”

Mahkeme kararıyla yönetime el konulmasını “hukuksuz ve haksız bir saldırı” olarak nitelendiren Emir, krizin aşılması için delegenin iradesine başvurulması gerektiğini belirterek Kılıçdaroğlu cephesine meydan okudu: “Buradan çıkışın bir tek yolu vardır, o da acil kurultaydır. Mademki bizim yaptığımız olağan kurultayı saymıyorsunuz, o halde getirin sandığı; hangi delegeyle istiyorsanız onunla kurultay yapalım. Kararı yargı değil, CHP delegesi versin.”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile kritik görüşme

Genel merkez binasının icra yoluyla tahliye edilmesi riski ve polis ablukası üzerine İçişleri Bakanlığı devreye sokuldu. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den randevu aldıklarını ve dakikalar içinde bakanlığa geçeceklerini belirten Murat Emir, görüşmenin amacını şu sözlerle özetledi:”Halkımız ve Cumhuriyet Halk Partililer böyle bir krizi hak etmiyor. Bu kriz mutlaka iletişimle çözülmeli. Tam da bu nedenle İçişleri Bakanı’ndan randevu aldık, birazdan gideceğiz. Görüşlerimizi ve taleplerimizi arz edeceğiz. İçişleri Bakanı’ndan gerçekten hiç kimsenin burnunun kanamadığı, hiçbir polis memurumuza en ufak bir hamlenin yapılmadığı, demokrasimizin yara almadığı bir çözüm bekliyoruz.”

Siyaset kulisleri, İçişleri Bakanlığı’nda yapılacak bu kritik görüşmeden çıkacak karara ve emniyetin genel merkez önündeki ablukayı kaldırıp kaldırmayacağına kilitlenmiş durumda.>>>İHA