Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teknolojik yenilikler sporun gelişimine yüksek ivme katıyor

Teknoloji sporun ve sporcunun

Teknoloji sporun ve sporcunun gelişiminin ayrılmaz parçası haline gelirken, teknolojik gelişmeler spor hayatına da yüksek ivme katıyor.

Eyesoft Bilişim Firması Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay İmre, Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı’nda spora kazandırdıkları teknolojik yenilikleri değerlendirdi. İmre, salgın döneminde insanların eve kapanmasıyla spor teknolojisine ilginin zirveye çıktığını belirterek, “İnsanlar salonlara gidemeseler bile sporu hayatlarına sağlıklı bir biçimde nasıl kazandırırlar düşüncesiyle yola çıktık. Artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri üzerine yoğunlaştık.” dedi.

Teknolojinin sporda da doğru kullanıldığında birçok kolaylık sağladığını vurgulayan İmre, şunları kaydetti:

“Sanal gerçeklik gözlüğüyle kişiyi, sanki spor salonundaymış gibi spor aletlerini kullandıracak şekilde bir uygulama geliştirdik. Bununla kişi istediği zaman bir denge aletinin üzerinde yürüyebiliyor, dengesini test edebiliyor, isterse eline boks eldivenlerini takarak bir kum torbasına vuruyor. Esasında deşarj da oluyor, bu çalışmanın psikolojik de bir faydası var. İstediğimiz her sporu buraya ekleyebiliyoruz çünkü teknoloji sınır tanımıyor. Yaptığı çalışmaları ölçebiliyoruz, boks torbasına ne kadar vurdu, hangi kuvvette, ne kadar süre yaptı. Masa tenisinde topa nasıl vurmuş, raketi nasıl kullanmış onları da test ettirebiliyoruz. Yani bir gözlükle kişi kendisini spor dünyasının içinde bulabiliyor.”

 

MODERN OKÇULUKTA DİJİTAL GÖZLÜK TEKNOLOJİSİ

Modern okçuluk eğitimleri veren Ankara Zen Okçuluk Spor Kulübü yöneticilerinden Batuhan Uyar da teknolojik faaliyetlerine ilişkin “ODTÜ Teknokent’te bulunan Eyesoft Bilişim ile iş birliği içerisindeyiz. Modern okçulukta kullanmamız gereken teknolojileri bize sağlıyorlar. Göz takip sistemleri geliştiriyorlar, modern okçulukta da en önemli kısım hedef almak, hedefe odaklanmayı ne kadar doğru yapabileceğimizi dijital sistemle sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

 

KÜREKTE ERGOMETRE CİHAZLARIYLA YARIŞ YAPILIYOR

Kürek sporunda da teknolojinin yoğun şekilde kullanıldığını ifade eden Türkiye Kürek Federasyonu Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Taner Taşmurat da şöyle bilgi verdi:

“Sporda ilerlemenin teknolojiyle bağlantılı olduğunun farkındayız bu sebeple antrenmanlarımızda kullandığımız ergometre cihazlarımız var. Özellikle Kovid-19 salgını sonrasında kürek çekme ergometre cihazlarının dünya ve Avrupa şampiyonalarında kullanıldığını gördük. Bu cihazlar birbirine bağlanarak bilgisayar programına aktarılıyor, bu programda sanki gerçek bir yarışta kürek çekiyormuş gibi yarışılabiliyor. Özellikle pandemi döneminde kendi evlerinden sporcular bu cihazlarla dünya ve Avrupa şampiyonalarına katıldı ve gerçekten çevrim içi bir Avrupa şampiyonası düzenlendiğini gördük. Kürekte bu teknolojiyi kullanmaya devam ediyoruz.” (AA)

 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.