Afyonkarahisar’da Adnan Kahveci Caddesi’nde yürütülen yol ve altyapı çalışmaları, siyasi partilerin gençlik kolları arasında karşılıklı açıklamalara konu olmuştu. AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin İntepe’nin, kentteki yol durumuna dikkat çektiği paylaşımında, söz konusu caddede yaşanan durumu eleştiren ifadelere yer verdi. Paylaşım kısa sürede kamuoyunda gündem oldu. Başkan İntepe, “Afyonkarahisar’ın ilk melodili yolu. Hayırlı uğurlu olsun. Çöp, çukur ve çamur, CHP belediyeciliği” notunu düşmüştü.

CHP’Lİ ALPEREN KAYHAN’DAN CEVAP
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Alperen Kayhan da bir açıklama yapmış, Adnan Kahveci Caddesi’nde yürütülen çalışmaların altyapı yatırımı kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti. Kayhan, Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yürütülen Selçuklu Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi Kanalizasyon Kolektör Hattı Yapım İşi’nin 4 Ağustos 2025 tarihinde başladığını ve 27 Aralık 2025 tarihinde tamamlandığını ifade etti. Proje kapsamında 1200 milimetre çapında 5 bin 53 metre betonarme boru döşendiğini aktaran Kayhan, bu çalışma ile Termal Bölge, Uydukent (Orhangazi, Osmangazi ve Yeşilyurt Mahalleleri) ile Dörtyol Mahallesi TOKİ bölgelerinde uzun süredir yaşanan kanalizasyon sorunlarının giderildiğini kaydetti. Kayhan ayrıca, Adnan Kahveci Caddesi’nin yoğun trafik yükü nedeniyle yolun Fen İşleri Müdürlüğü tarafından geçici sıcak asfaltla kapatıldığını, hava şartlarının uygun hale gelmesiyle birlikte kalıcı asfaltlama çalışmalarının yapılacağını belirtti.

“ŞEHİR HAFIZASINA VE TEKNİK GERÇEKLERE AÇIKÇA AYKIRIDIR, TRAJİKOMİKTİR”
AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin İntepe de yazılı bir açıklama ile CHP’li Kayhan’a cevap verdi. İntepe, “CHP İl Gençlik Kolları Başkanı tarafından Selçuklu Mahallesi ve Adnan Kahveci Caddesi üzerinden dile getirilen ‘Afyonkarahisar’ın 50 yıllık sorununu biz çözdük’ iddiası, şehir hafızasına ve teknik gerçeklere açıkça aykırıdır, trajikomiktir. Selçuklu Mahallesi 50 yıllık bir mahalle değildir. Yaklaşık 25 yıllık bir yerleşim alanıdır. Bahsi geçen cadde ve sokaklar ise 2000’li yıllardan sonra açılmış, en fazla 30 yıllık geçmişe sahiptir. Dolayısıyla ne ortada 50 yıllık bir mahalle vardır ne de yarım asırlık bir altyapı sorunu. Bu bölgedeki asfalt ve altyapı yatırımları; önceki dönem belediye başkanlarımız Abdullah Kaptan, Burhanettin Çoban ve Mehmet Zeybek’in dönemlerinde başlamış, devam etmiş ve güçlendirilerek sürdürülmüştür. Selçuklu Mahallesi’nin altyapı omurgası AK Partili belediye başkanlarımız döneminde oluşturulmuştur. Bu bir siyasi yorum değil, şehrin hafızasıyla sabit bir gerçektir. CHP İl Gençlik Kolları Başkanının kendi hafızası yetmiyor ise bu konuyu babasına sorabilir zira babası, Afyonkarahisar Belediyesinde Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yapmıştır. AK Parti öncesinde yılda kaç ton asfalt döküldüğünü, asfalt şantiyesinin ve makine parkının ne durumda olduğunu kendisi çok iyi bilir.
“MİLLETİMİZİN KANTARI BELİNDEDİR”
Osman Gazi ve Orhan Gazi mahallelerinde önceki dönemde gerçekleştirilen altyapı yatırımları da ortadadır. Halen, söz konusu mahallelerimizde yaşayan hemşehrilerimiz, şiddetli yağışlarda sel baskınlarından korunduklarını, altyapı sorunlarının çözüldüğünü açıkça ifade etmektedir. Halihazırda kullanılan asfalt şantiyesi, asfalt serme makineleri ve Fen İşleri altyapısının tamamı AK Parti döneminde Afyonkarahisar’a kazandırılmıştır. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı sayın Alperen Kayhan’ın geçimini sağladığı, maaş aldığı kurumu, CHP’li Afyonkarahisar Belediyesini savunuyor olması anlaşılabilir, ancak ana muhalefet partisi gençlik kolları il başkanından daha sağlıklı bir tez ortaya koyarak savunma yapmasını beklerdik. Milletimizin kantarı belindedir. CHP’li Afyonkarahisar Belediyesi’nin göreve geldiği tarihten bu güne kadar iki yıl boyunca tek bir somut adım atamamış olması, beş yıllık sürecin ne kadar ağır bir kayıpla heba edileceğinin açık göstergesidir” dedi. >>>Haber Merkezi

