Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2024-2026 yılları arasında önemli gelişmeler bekleyebiliriz”

Kanal 3’te Berna Uğur

Kanal 3’te Berna Uğur Türksoy’un sunduğu Özel Gündem programına konuk olan Astroart Astroloji Okulu Kurucusu Öner Döşer, güneş patlamalarının etkilerini anlattı.

Astroloji Okulu Kurucusu Öner Döşer, Kanal 3’te Berna Uğur Türksoy’un sunduğu Özel Gündem programına konuk oldu.  Döşer, “Güneşin etkilerini sadece internet yayınları üzerinde değil. Aynı zamanda insan psikolojik ve fiziksel sağlığın üzerinde de olabileceğini gösteriyorum. Ben bu yapılan son yayınlara verilen bilgilere bu yüzden son derece katılıyorum. Son dönemde güneş aktivitesinin artmasının sebebi aslında ortalama 11 yıllık süreçlerle olan güneş maximum sürecine giriyor olmamız” dedi.  Dünyadaki bütün elektrik ve internet sistemlerinin etkilenebileceği şeklinde uyarıların olduğunu kaydeden Döşer, “Tabi aslında birazda ekstrem bir güneş patlaması riskinden bahsediliyor. Bu her zaman olmuyor. Güneşte süper patlamalar denilen veya çok daha diğerlerine nazaran etkili patlamalar 100-150 yılda bir oluyor. Biraz daha uzun dönemlerde şimdi tabi bu kadar büyük oktanlı bir etkinin yaşanması ihtimalinin uzmanlar yüzde 10 ihtimal olarak görüyorlar. Yani bir süper güneş patlamasından bahsediyorsak bu arada şunu söylemekte fayda var. Güneşte bazı dönemlerde patlamalar oluyor. Zaten bu aslında güneşin rutini içerisinde var. Güneş maximum döneminde bu patlamalar artıyor. Güneş lekeleri olarak bizim yerden gözlemlediğimiz aslında bazıları Dünyanın birkaç misli büyüklükte olan manyetik bozulma alanlarından püsküren çeşitli güneş rüzgarlarıyla bize ulaşan enerji yüklü parçacıklar bazen bu patlama çok yüksek oktavlı olduğunda 1859’da yaşanan Carrington Olayı gibi bir olaya tabiki sebep olabilir” dedi.

 

“EKİNOKS ZAMANLARINDA GÜNEŞ FIRTINALARI ARTIYOR”

Dünyanın güneşe olan konumu gereği ekinoks zamanlarında güneş fırtınalarının arttığını söyleyen Döşer, “Özellikle Mart ayına dikkat çekmek istiyorum. Mart ayı içerisinde 12 Mart civarı 28 Mart civarı 18-22 Nisan arasındaki tarihlerinde, 15-19 Mayıs arasındaki tarihler beni hemen ilk etapta en dikkatimi çeken tarihler. Bunları güneş merkezli astrolojik kanalıyla tespit ediyorum ve sadece radyo kesintileri internet kesintileri gibi riskler içermiyor. Aynı zamanda bazı jeofiziksel aktiviteleri de etkileyebiliyor. İnsanlar üzerinde etkilerini çok araştırdığım için çok daha sağlam bir şekilde söyleyebilirim. Bizde psikolojik ve ruhsal bazı bozulmalara da fiziksel anlamda hissettiğimiz bazı sıkıntılara da sebep olabiliyor. Dolayısıyla 5000 yıllık yapılan bir güneş aktivitesi ve insan aktivitesi karşılaştırmasına göre insanlığın en çok savaş ortaya çıkardığı ve kitlesel isyankar insan hareketinin devrimlerin olduğu ama aynı zamanda keşifler icatlar önemli teknolojik veya insanlığın önemli geliştiği dönemlerinde güneş patlaması çakıştığını görüyoruz. Yani hepsini toparlarsak bu yıldan itibaren aslında bütün bu saydığım alanlarda 2024-2026 yılları arasında önemli gelişmeler bekleyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

 

“SADECE İNTERNET VE ELEKTRİK ETKİLENMİYOR”

Döşer açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Yani sadece internet, elektrik etkilenmiyor. Madem bu zaten hassas elektro manyetik alanlar etkileniyor. O zaman insanın bioenerji alanında çok daha hassas olan beynini nasıl etkilenmez. İnsan üzerindeki etkileri de beyin aktiviteleri sinir sistemi üzerindeki etkileri ve hormonel sistemi üzerindeki etkileri de tartışılmaz bir şekilde konuşulur. Getirebilir şöyle ki güneşteki lekeler onlardan püsküren güneş rüzgarlarıyla partiküller Dünya yönünde olduğunda o zaman tek tabiki Dünya manyetik alanından etkilenme olasılığı artıyor. Yani güneşteki faaliyetler olarak baktığımızda 2 tane şeyden bahsedebilirim. Güneş rüzgarı denilen 1 hadise var. Birde koronal kütle akımı esas bu 2.nci söylediğim önemli çünkü bizim bahsettiğimiz 1859’daki olay bir koronal kütle akımının Dünya manyetik alanını vurması diyebileceğimiz o şekilde söylüyorlar. Çünkü öyle bir olaydı. Bu çok daha yoğun partiküllerin gelmesinden dolayı bir plazma bulutu olarak görebiliriz. Güneş rüzgarından farklı bir şey aslında ve büyük fırtınalara ve bizim bütün işte bu kesintiler uydu sistemlerinin etkilenmesi askeri sistemlerin radar sistemlerinin etkilenmesiyle ilgili korktuğumuz şey veya Dünyada NASA’da dahil endişe edilen hadise bu koronal kütle akımı dediğimiz şey tabiki güneşin maximum süreçlerinde daha fazla görülebilir. Ama güneş minimumu yani güneşin bu kadar faaliyet göstermediği zamanlarda da alıp mesela 2023 yılının 2003 yılının Kasım ayında cadılar bayramı fırtınası olarak tanımlanan fırtına bizim yakın tarihimizdeki en büyük jeomanyetik fırtınaydı. Geçtiğimiz 14 Aralıkta hemen birkaç gün önce yaşadığımız fırtınada Eylül 2017’den bu yana yaşadığımız en büyük jeomanyetik fırtınaydı.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.