Uluslararası Gastroafyon Lezzet ve turizm festivali damak çatlatmaya devam ediyor. Festival kapsamında hazırlanan kırk hatimli kırk kazan aşure dağıtıldı. Etkinlik öncesi önce semazenler gösteri yaptı. Ardından kepçeler aşure için daldırıldı. Şefler tarafından dağıtılan aşureler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Dağıtımın yeterli olmadığı anlarda vatandaşlar kendileri kazanlardan aşure alarak geleneksel aşureden tatma fırsatı yakaladı. Yaklaşık 5 bin kişilik hazırlanan aşureler 15 dakika içinde bitti. Festival alanında ücretsiz olarak Adana kebap ve sucuk ekmek dağıtımı da oldu. Bu alanlarda da uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Afyonkarahisar’ın yerel markası Avşar Maden Suyu da sıcaktan bunalan misafirlere ücretsiz maden suyu dağıttı. >>>Şahan Kartal