Afyonkarahisar’lı Genç Girişimci Yunus Emre Öz, iş hayatına unlu mamuller iş kolunda atıldı. Uydukent bölgesinde açılışı yapılan fırın, günlük olarak taze ekmek, simit, poğaça ve Afyonkarahisar’ın damak çatlatan gastronomi ürünlerini üretecek. Fırının açılışına Afyonkarahisar Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Karataş, genç girişimcinin ailesi ve sevenleri katıldı. Kurban kesilerek ve dualar edilerek açılışı gerçekleştirilen fırının kurdelesini oda başkanları kesti.
“KAFAMIZDA SİMİT SATARAK GELDİK BİZ BURALARA”
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün, işyerinin hayırlı olmasını diledi: “Çok güzel, güzide bir fırın olmuş ki, hakikaten Afyon için bir kıymet burası imalat üzerine, unlu mamuller üzerine. Yunus Emre bizim bakkal odası üyesi aynı zamanda. Allah hayırlı, bereketli, bol kazançlar nasip etsin.” Genç girişimcinin babası, üç kuşak simitçi Murat Öz, bu mesleğe sokak sokak simit satarak başladıklarını dile getirdi: “Yıllardır bu sektörün içindeyiz. İnşallah güzel bir mekan, güzel bir lezzet sunmak için bu mekanı açtık. Güzel lezzetleri burada halkın hizmetine sunmak için buradayız. Çekirdekten gelme, kafamızda simit satarak geldik biz buralara. Mahallede simit satarak geldik. İnşallah daha güzel hizmetler vermek için bu hizmetimize kuşaktan kuşağa devam edeceğiz.” Açılışın ardından davetliler, fırında üretilen birbirinden lezzetli ürünleri tatma imkanı oldu.