Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da 12 ülkenin genç mutfak profesyonelleri ağırlandıAfyon’da 12 ülkenin genç mutfak profesyonelleri ağırlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen “Cumhuriyet’in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu” programı kapsamında Afyonkarahisar’a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi’ni gezdi. ( Arif Yavuz – Anadolu Ajansı )
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen “Cumhuriyet’in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu” programı kapsamında Afyonkarahisar’a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi’ni gezdi. ( Arif Yavuz – Anadolu Ajansı )
Afyonkarahisar’a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi’ni gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen “Cumhuriyet’in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu” programı kapsamında kentte, Almanya, Azerbaycan, Fas, İran, Kosova, Pakistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Umman, Ürdün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 12 genç misafir edildi.
Gençler, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ndeki atölyede akademisyenlerle kentin yöresel yemeklerini deneyimledi.
Gastronomi Müzesi’ni de gezen katılımcılar, şehrin coğrafi işaretli lezzetlerini inceledi, yemekler hakkında bilgi aldı.
Programın sorumlusu Nurullah Yavaş, AA muhabirine, Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl ilk defa Türk Mutfağı Yaz Okulu programının gerçekleştirildiğini söyledi.
Program kapsamında kenti gezdiklerini anlatan Yavaş, “İki gündür Afyonkarahisar’da mutfak temalı atölyeler ve geziler gerçekleştiriyoruz. Mutfak profesyonellerimiz, Afyonkarahisar özelinde Türk mutfağının kıymetli hazinesini tanıyor.” dedi.
Kosova’dan Lavdrim Simnica da Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerini yakından görmek ve tatmaktan memnun olduğunu dile getirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.