Durgun, çiğ süt analizlerini genişleterek Tekirdağ, Sakarya, Kastamonu, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Aydın, Niğde, Denizli, Bolu, Nevşehir ve Burdur illerini kapsayan bir alanda sürdürdüklerini ifade etti. Bu yıl toplamda 25 bin inekten 75 bin süt numunesinin analiz edilmesi hedefleniyor. Analizlerle sütün protein, yağ ve somatik hücre içeriği tespit edilerek, hayvanların damızlık niteliği değerlendiriliyor.
Sonuçlar, DSYB laboratuvarından E-ıslah sistemine online olarak aktarılacak ve bu sayede hayvanların damızlık sınıf değerleri belirlenerek devlet destekleri için farklılıklar oluşacak. Durgun, birlikte çalışan personeline teşekkür ederek, bu faaliyetlerin Tekirdağ ve bölge sınırlarını aştığını vurguladı.