İscehisar Hacı Döne Demirel Ana Okulu’nda Türk Kültürü Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında eski ev eşyalarının ve geleneksel ürünlerin sergilendiği sergi açıldı. Anaokulu öğrencileri yöresel kıyafetler giydi, yöresel ürünlerin yapılışını gösterdi. Bazı kız öğrenciler hamur açarken, erkek öğrenciler ise çiğ köfte yoğurdu. Afyonkarahisar’ın ünlü haşhaş ezmesini de uygulamalı olarak gösteren minikler, büyüklere taş çıkarttı.
“ÇOK GÜZEL BİR SERGİ OLUŞTURULDU”
Etkinlik kapsamında Afyonkarahisar’ın coğrafi işaret tescili almış ürünleri de ikram edildi. Anaokulu öğrencilerinin velilerinin de katkılarıyla el emeği göz nuru yapılan gastronomi ürünleri açık büfe polislere, velilere ve ilçe protokolüne sunuldu. İscehisar İlçe milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak, etkinliğin amacını şöyle anlattı: “Etkinliğimiz Dilimizin Zenginliği Projesi kapsamında yapılan bir etkinlik. Etkinliğin amacı, anasınıfı öğrencilerine Türk kültüründe bulunan lezzetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi tanıtmak, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurmaktı. Çok güzel bir sergi oluşturuldu. Okul müdürümüz başta olmak üzere emeği gezen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.”
“MİNİK ÖĞRENCİLERİMİZE GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ ANLATMAK VE YAŞATMAK İSTEDİK”
Proje öğretmenlerinden Melike Aydın da yapılan etkinlik hakkında bilgi vererek, “Minik öğrencilerimize gelenek ve göreneklerimizi anlatmak ve yaşatmak istedik. Velilerimizin de yardımı ile geleneksel yemeklerimiz yapıldı. Eskiden evlerde kullanılan eşyalar getirilerek bir sergi oluşturuldu. Öğrencilerimin bazıları hamur atçı, bükme börek yaptı. Kimisi de haşhaş ezmesi yaparak geleneksel lezzetleri canlandırdı. Çiğ köfte yapan miniklerimiz de vardı. Minik öğrencilerimize ve ailelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerinin kullandı. >>>Şahan KARTAL