Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Gazeteciler İsmail Akar, Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali değerlendirildi.
Gazeteci İsmail Akar, “Bu festivalin geçekleşmesinde en büyük emek eski Vali Mustafa Tutulmaz’a ait. Ve taslak proje bir önceki Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından yapılmıştı. Ayrıca önceki Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun da bu festival için büyük emekleri geçti. Eroğlu Mecliste üç kez Afyon lezzetlerini vekillere ikram ederek ilimizin gastronomisini gündeme taşımıştı” dedi. Gazeteci Polat Yılmaz, “Bana göre bu festivalde en büyük emek Afyon halkınındır. Çünkü yıllardır ortaya çıkarılan farklı yemek ve lezzetleri kuşaktan kuşağa aktararak bugüne taşıyan Afyon halkıdır” diye konuştu.
AFYON YEMEK KONUSUNDA HAYLİ YOL ALDI
Yemeğin kuşaktan kuşağa aktarılan kültür ürünlerinden biri olduğunu söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Afyon yemek konusunda hayli yol aldı. Gastronomimizle ülke genelinde ismimizi duyuruyoruz. Gastronomi Festivalini iyi değerlendirmeli ve tanıtımı en üst düzeyde yapmalıyız. Afyonkarahisar’ın isminin her platformda geçmesi bence çok önemlidir” diye konuştu. Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Festival için herkesin ulaşabileceği merkezi bir yer seçilmeliydi. Merkezi yerde yapılırsa hem daha çok kişi katılır hem de etrafta bulunan esnaf bundan faydalanır” dedi. Programda ayrıca Halaç ailesinin AKÜ İlahiyat Fakültesi binasını yapması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ilimizdeki temasları ve sağladığı katkılar konuşuldu.>>>Gazete3