Afyonkarahisar Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde oluşturulan Vagonafyon Kafe’nin açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, öğrenciler ve ilgililerin katılımı ile yapıldı. Vali Yiğitbaşı ve öğrenciler kafenin ilk müşterisi olurken, servisi ise meslek liselerinde okuyan öğrenciler gerçekleştirdi. Kafede herkese tarhana çorbası ikram edilirken, Afyonkarahisar’ın yöresel ürünleri sunuldu.
“AFYON’UN MOR BEYAZ RENKLERİYLE ÖZGÜN BİR TASARIMLA DİZAYN ETTİK”
Vali Yiğitbaşı, kafe ile ilgili yaptığı değerlendirmede, hayata geçirilen kafenin örnek bir proje olarak hayat bulduğunu söyledi. Yiğitbaşı, “İçinde bulunduğumuz vagon hurda bir vagon idi. Biz bunun çok düşük bir maliyetle satın alarak hocalarımızın ve öğrencilerimizin uğraş ve tasarımlarıyla bu hale getirdik. Afyon’un mor beyaz renkleriyle özgün bir tasarımla dizayn ettik. Buradaki her şey meslek lisesindeki öğretmen ve öğrencilerimizin elinden çıktı. Kafe içindeki menüler de yine öğrenci e öğretmenlerimizin emekleriyle hazırlandı. Yine servis yapan öğrencilerimiz de meslek lisesi öğrencileri. ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ sloganı ile yola çıkıldı. Bu projenin uzun zamandır heyecanını yaşıyoruz. Bugün itibari ile de hizmete açtık. İnşallah ilgi görür, beğenilir sevilir. Aslında bir vagon daha var. Onunu içinde bir yer arıyoruz. Bu konuda da fikirlere açığız. Gelen talepler doğrultusunda onun da açılması için çalışma yapabiliriz. Emekleri için hem milli eğitim müdürümüze, vali yardımcımıza, tüm kıymetli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerinin kullandı.
“ÇOCUKLARIMIZIN ÜRÜNLERİNİ HALKA SUNMAK İSTİYORUZ”
İl Milli Eğitim Müdürü miraç Sünnetci de açıklamasında burada satışa sunulan ürünlerin tamamının meslek lisesinde eğitim gören öğrenciler tarafından yapıldığını söyledi. Kafenin bu hale gelmesi içinde öğretmen ve öğrencilerin inanılmaz emek verdiklerini aktaran Sünnetci, “Biz burada çocuklarımızın ürünlerini halka sunmak istiyoruz. Özellikle Afyonkarahisar’ın yerel lezzetlerini tanıtmak istiyoruz. Çocuklarımız biliyorsunuz yiyecek içecek yarışmalarında çok büyük başarılar elde etti. Burada bir ay boyunca yöresel tatlara öncelik vereceğiz. Bükme, ağzı açık, tarhana çorbası gibi tatları satacağız” dedi. >>>Kadir KAPLAN