Yaz aylarında et ve et ürünlerini güvenle tüketmek için dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. DANET uzmanları etin doğru saklanması ve pişirilmesiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Et ve et ürünleri sektörünün yüzde 100 yerli markası DANET, sıcak yaz günlerinde etlerin nasıl muhafaza edilmesi ve pişirilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler paylaşıyor. DANET, yüksek kalite standartlarıyla ürettiği et ve et ürünlerinin, besin değerini kaybetmeden ve bozulmadan nasıl saklanması gerektiğini vurguluyor.
SOĞUK ZİNCİRİN KORUNMASI KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR
DANET’in Kalite Güvence Yöneticisi, Veteriner Hekim Furkan Sungur Uluçay, “Et ve et ürünlerini yaz aylarında muhafaza ederken soğuk zincirin korunması çok kritik. Yani ürünlerin üretimden itibaren sevkiyat, depolama, mağazada sergilenme aşamalarından müşterilerin buzdolabına ulaşana kadar olan yolculuğunda sürekli düşük ısıda tutulması gerekmektedir. Soğuk zincirin kırılması, etlerin kısa sürede bozulmasına neden olabilir. Marketten ya da kasaptan alınan etler, en kısa sürede buzdolabına yerleştirilmelidir. Taşıma sırasında da soğuk tutan çantalar kullanarak etlerin soğuk kalması ve güvenle taşınması sağlanabilir” diye konuştu.
PİŞİRME TEKNİKLERİNE DİKKAT!
Uluçay, etlerin doğru pişirilmesinin hem lezzet hem de besin değeri açısından önemli olduğunu belirterek, “Özellikle yaz aylarında yağda kızartma ve kavurma yerine haşlama, ızgara ve fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Mangal yaparken etin yüksek ısıya, ateşle direk temasa maruz kalıp yanmasının önüne geçilmeli, yanan kısımlar tüketilmemelidir. Yanlış pişirme teknikleri, etin besin değerinin kaybolmasına ve sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.>>>Şahan Kartal