Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dubai çikolatası bıktırdı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesinde “Pastacılıkta Yeni Trendler” başlıklı konferans ile Makaron workshop’u gerçekleştirildi. Pasta Şefi ve Eğitmen Şef Hasan Gedik, Dubai çikolatasının popülaritesini koruyamadığını dile getirdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Reha Kora Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Pasta Şefi ve Eğitmen Şef Hasan Gedik, önce “Pastacılıkta Yeni Trendleri” adlı konferans verdi. Konferansta son günlerin trend tatlısı Dubai Çikolatası’nın çabuk unutulduğunu söyledi.

“KRUVASAN, TÜRKİYE PİYASASINDA ÇOK AĞIR İLERLEDİ”

Kruvasan ve San Sebastian Cheesecake gibi ürünlerin trend olma dönemlerini anlatarak mutfakta kalite ile istikrarın önemine değinen Gedik, şunları kaydetti: “Dubai çikolatası, çıtır çıtır kavrulmuş kadayıf ve kadayıfın içerisinde Antep fıstık ezmesi karıştırılarak yapılıyor. Sütlü Belçika çikolatasını içerisinde kullanıyoruz. Yeni bir trenddi, biz Dubai çikolatasından ziyade Dubai pastası, kahvesi gibi ürünler yaptık. Bu hamlelerin sonucunda artık Dubai çikolatası görmek istemiyoruz. Dubai çikolatasındaki furya çok hızlı bir şekilde yükseldi ve popülaritesini koruyamadı. Bir diğer trend ürün ise Kruvasandır. Kruvasan, Fransa’dan doğma çok özel ve niteliklidir. Kruvasan, Türkiye’de yaklaşık 12 yıldır devam etmektedir. 12 yıllık süreç içerisinde Kruvasan, Türkiye piyasasında çok ağır ilerledi. Kruvasan, Dubai çikolatası kadar sosyal medyada yankılanmadı. Kruvasan da hayatımızda çok güzel yerlere gelmeye başladı.  Başka bir trend ürün ise San Sebastian Cheesecake’dir. İspanyol asıllı içi yumuşak kaymak kıvamında olan dışı yanıksı İspanyolların çok özel bir cheesecakedir.”

“HER TÜRLÜ BAŞARIYA AÇIK OLABİLİRSİNİZ”

Gedik, mutfak için en önemli hususun istikrar olduğunu belirterek, “Kalite ve istikrarı devam ettirebildiğiniz sürece her türlü başarıya açık olabilirsiniz. İnsanların gözünün önünde bir şeyi ne kadar çok tutarsanız, o ürünü o kadar çok satmaya başlarsınız” diye konuştu. Konferans, soru cevap bölümün ardından Gedik’e plaket ve teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi. Şef Hasan Gedik, daha sonra Turizm Fakültesi Pasta ve Unlu Mamüller Mutfağında, öğrencilere tatlı yapma eğitimi ve tüyolar verdi. >>>Şahan KARTAL 

 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.