Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“En İyi Narkotik Polisi Anne”

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında artan uyuşturucu kullanımı masaya yatırıldı. Programda konuşan Gazeteci Polat Yılmaz Emniyet Narkotik birimlerinin uyuşturucuyla mücadelede etkin bir çalışma yürüttüklerini kaydederek ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Gün FM’de yayınlanan Basın

Geçtiğimiz günlerde Genç Kadın Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın 26 suç kaydı olan bir zanlı tarafından şehit edilmesinin tüm ülkeyi yasa boğduğunu söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “Polis memurumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Maalesef uyuşturucu meselesi ülke gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz Cuma günü İscehisar, Salar, Değirmenayvalı ve Sülün’de Jandarma tarafından yapılan operasyonda birçok uyuşturucu madde ele geçirildi ve 6 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu bağımlılığı geleceğimiz olan gençler başta olmak üzere tüm bireyleri tehdit ediyor. Açıklanan bilgilere göre kullanım yaşı gitgide düşüyor. Çocuklarımıza sahip çıkmak hepimizin görevi olmalı. Devlet 14 bin 528 çocuğa bakım evi yaptı. Emirdağ ilçemizde de Halaç Ailesi tarafından yapılacak bakımevinin temeli atıldı. Sokakta çocuk bırakmamak lazım. Güvenlik güçlerimizin başta uyuşturucu olmak üzere zararlı maddelerle mücadelesini biliyoruz. Biz vatandaşlar da bu mücadeleye destek olmalıyız” dedi.

“TOPLUMSAL EĞİTİM ŞART”

Ülkemizde suç oranlarının artış gösterdiğine değinen Gazeteci Ahmet Tunca, “Bu tehlikeli gidişe dur denilmeli. Mesela Sandıklı ilçemize yeni bir cezaevi açılacağını öğrendik. Keşke ihtiyaç olmasa da yeni cezaevleri açılmak durumunda kalmasa. Toplumumuzun eğitime, bilime ihtiyacı var. Yeni okullar, bilim kurumları açılsın. Cezaevi açmakla mesele yok olmuyor. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Onları zararlı maddelerle ilgili bilinçlendirelim. Okullar birçok sorunla açıldı. Aile okul yönetimi devlet millet el ele bu uyuşturucu işinden yavrularımızı uzak tutmak anlamlıdır. Mesela okulların temizlik meselesi tüm ülkede gündem haline geldi. Bu gibi konular da acilen çözülmeli” dedi.

“BASIN HABER YAPARKEN DAHA DİKKATLİ OLMALI”

Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla mücadelede topyekun seferberlik ilan edilmesi gerektiğini kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “Bu konuda herkes bilinçlenmeli. Emniyet Narkotik birimlerinin vatandaşı eğitmek amacıyla yürüttüğü, ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi bence çok anlamlı. Annelerimizin, kadınlarımızın bu konularda eğitilmeleri oldukça önemli. Gençler sadece uyuşturucu konusunda değil sanal kumar ve bahis sitelerine karşı da risk altında. Burası bir sektör haline gelmiş. 2,5 milyar liralık bir sektör. Bu konuda sınır güvenliği önemli. Yıllar önce Pakistan’da uyuşturucu sıfırdı. Şimdi kullanım yüzde 60’a çıktı. Çünkü ABD el attı. Ülkemize atletik yapılı, Afgan gençler sırt çantaları ile geldi. Bu çantalarda ne vardı merak ediyorum. Zararlı alışkanlıklar konusunda gençlerimizi iyi eğitmeliyiz. Biz basın mensupları da bu konularda haber yaparken dikkatli olmalıyız” dedi.

“İLAÇLAR AMACI DIŞINDA KULLANILMAMALI”

Gençlerin bağımlı olmalarında sosyal medyanın da etkisi olduğuna değinen Gazeteci Hakan Dilek, “Maalesef bu uyuşturucu meselesi ülke genelinde ilkokul çağına kadar indi. Okullar ve okul önlerinde çok dikkatli olmak lazım. Ne yazık ki bilinen uyuşturucu dışında gençlerin kullandığı kimyasal maddeler gitgide artıyor ve bunlar zaman zaman sosyal medya aracılığı ile özendirici bir duruma sokulabiliyor. Hepimiz dikkatli olmalıyız. Çok ucuza alınan ve farklı hastalıklar için kullanılan kimi ilaçlara erişim de kolay olmamalı. Bu konuda zaten denetim yapılıyor. Ama insanlarda bilinçlendirilmeli. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzaklaşıp sosyalleşecekleri uğraşları öne çıkaralım. Bu uğraşları da ekonomik yapalım” diye konuştu.

BASIN ODASI 25. YILINDA VE 1014’ÜNCÜ KEZ DİNLEYİCİLERİYLE BULUŞTU

Programda bu yıl 6’ncı kez düzenlenen Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali dolayısıyla gastronomi konusuyla esnafların yaşadığı sıkıntılar da ele alındı. 114 metre lokum yapılarak Guinness Rekorlar kitabına girildiği ve bu konuda Bakan Göktaş, Vali Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Köksal olarak 3 kadının öncülük ettiği vurgulandı. Başarıda Kent Konseyi, Profesyonel Aşçılar Derneği ile Belediye ve Valilik personelinin de emeklerinin olduğu vurgulandı. Basın Odası 25.yılında ve 1014’üncü kez dinleyicileriyle buluştu. >>>Şahan Kartal 

 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.