Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Veli CENGİZ

FRİGYA KADIN PAZARINA HINCAL ULUÇ KİTAPLARI

Veli Cengiz (Köşe yazısı)

Frigya Kadın Pazarı, Sn. Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın büyük emeği ve desteği var pazarın bugünkü hale gelmesinde. İnşallah köylü kadınların ürettikleri ürünler bu pazarda satılır, aile bütçesine büyük katkı sağlar.

Pazar yeri projesinde her şey düşünülmüş. Bunlardan biri de kütüphane! Pazar yerinde kütüphane mi olur diyenler olacaktır. Komşumuz Bulgaristan’ın denize kenarı olan  Albena plajında sahilde koskocaman bir kütüphane var. Denize gelenler kütüphaneden kitabını alıyor sonra sahile iniyor. Güneşlenirken kitabını okuyor. Avrupa ülkelerinden de ülkemize gelen turistler , sahillerimizde bol bol kitap okurken görürüz çoğu zaman. Demek ki, kitap her yerde insanlara arkadaş; okumasını bilirsen.

 

Sn. Vali Yardımcımız Uğur Kolsuz’la konuşuyoruz. Adının yazılmasını istemeyen bir arkadaşına Hıncal Uluç’un kardeşi Sn. Öcal Uluç, abisinin kitaplarını bir kütüphaneye bağışlamak istediğini bildirmiş. Sn. Vali yardımcımız Uğur Bey, Valimiz Sn. Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na durumu anlatmış… Sn. Valimiz uygun görmüş, Demirli Köyü Frigya Kadın Pazarı kütüphanesine. Dünya ne kadar sürprizlerle dolu değil mi sevgili okurlarım. Nasip, kısmet kime, kimlere hiç belli olmuyor. Hani atalarımız demiş ya: “Kısmet ise gelir, Hint’ten Yemen’den. Kısmet değilse ne gelir elden.”

 

Hıncal Uluç’un kütüphanesinde ki 1041 kitap Demirli köyüne gelecek. Köy nere, Hıncal Uluç nere? Hıncal Uluç, İstanbul Sosyetesinin önde gideni. Boynunda sarı kırmızılı Fuları, Galatasaraylı  yönetici ve sporcuları hep eleştiren, diğer takımları hiç beğenmeyen, bir karakter…

 

Elimde 1041 kitabın listesi var. İzninizle bir kaçını yazayım:

 

İnönü Atatürk’ü anlatıyor (Abdi İpekçi)

 

Dosttan gelen selam (Fikret Otyam)

 

Karacaoğlan (Adnan Yücel)

 

Levni ve Surname (Esin Atıl)

 

Dünya Evi (Onur Caymaz)

 

Atatürk Şiirleri Antolojisi (Yusuf Çotuksöken)

 

Kadın ve Tasavvuf  (Türk Kadın Kültür Derneği)

 

Cem Sultan’ın Hayatı ve Şiir Dünyası (Münevver Okur)

 

Osmanlı Tarihi (Joseph Von Hammer)

 

Dede Korkut Hikayeleri (H. Salih Zengin)

 

Diriliş Çanakkale ( Turgut Özakman)

 

Daha birçok kitap var.  Yazsam, benim köşe sayfam almaz. Ben, şuna kesinlikle inanıyorum, bu kitaplar okunacak, hem de dükkan sahipleri okuyacak boş kaldıklarında. Okudukça gelişecek, öz güvenleri artacak. İnsanlarla ilişki kurma becerileri artacak, hayal kurmaları gelişecek, dünyayı anlamaları kolaylaşacaktır.

 

Frig Vadisine gelen turistle burada mola verecek, kitap ve dergileri karıştıracak, mola süresini uzatacak, daha çok alış veriş yapmak için kendisine zaman verecektir.

 

Çok gezen mi çok okuyan mı? Bilir derler eskiler. Ben çok okuyanların tarafındayım. Çok gezen kendine sunulanla yetinir. Çok okuyan, okudukça hayal kurmaları artar, sunulanın haricinde, okuduklarından yenidünyalar yaratır…

 

Dinimizin ilk Ayeti Alak Suresi’nin ilk Ayeti olan  “Yaratan Rabbinin adıyla oku( İkra) .  Asur döneminde kurulan ilk kütüphane NİNOVA KÜTÜPHANESİDİR.

 

İskender, bir savaş sonrası ganimetleri askerlerine dağıtır. Ertesi günü halk “ Açız, Açız!” diye meydanlardadır. İskender:

 

“Ganimetleri dün dağıtmadım mı sizlere ?”

 

“Dağıttınız!”

 

“O zaman niye bu isyan?”

 

“Karnımızı doyurdunuz ama beynimiz aç!”

 

Midenin açlığı okumakla, bilgi sahibi olmakla giderilir.

 

Köyümde Pazar var,

 

Kütüphane var.

 

Kybele Butik Oteli var.

 

Sokakları parke taşlı.

 

“Hayaldi gerçek oldu” sn. Valim Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı. Sn. Vali Yardımcım Uğur Kolsuz. Allah sizlerden razı olsun.

 

Mutlu kalınız…