2024-2025 Kış Tedbirleri Toplantısı Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, başkanlığında AFAD Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Cem Kasapoğlu, Emniyet Müdürü Mahmut Ay, Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan, kaymakamlar ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları yetkililerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda yoğun kar yağışı ve don kapsamlı meteorolojik uyarılarda, beklenen olayların öncesinde muhtemel can ve mal kayıplarının önlenmesi ve azaltılması, müdahale çalışmalarının daha etkin ve verimli yapılabilmesi konuları masaya yatırıldı.
“KIŞ TEDBİRLERİNE İLİŞKİN TALİMAT HAZIRLANDI”
Toplantının açılışı konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, yaşanabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi ve vatandaşların kışı sorunsuz geçirmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği içerisinde çalışacağını söyledi. Vali Yardımcısı Keklik, “Kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliklerinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi önem arz etmektedir. Kış aylarında yaşanabilecek durumlara karşı; kamu kurum ve kuruluşlarımızın hazırlıklı olması ve gerektiğinde etkin müdahalenin gerçekleştirilebilmesi amacıyla; kış tedbirlerine ilişkin talimat hazırlanmıştır. Talimat içeriğinde barınma, eğitim, sağlık, trafik vb. tedbirler ile ve kışın ilimizde yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı yapılan çalışmalar planlanmıştır” dedi. Keklik, “Kış mevsiminde yaşanabilecek olumsuz olaylara daha etkin bir şekilde müdahale edilebilmesi amacıyla kurum ve kuruluşların tüm personeli, araç ve gereçleriyle birlikte göreve hazır halde bulunmalıdır” diyerek uyarılarda bulundu.
“5 BÖLGE ANA MÜDAHALE MERKEZİ OLUŞTURULACAK”
Daha sonra AFAD Afyonkarahisar İl Müdürü Atila Altunbulak kış planları ile ilgili sunum yaptı. Altunbulak sunumunda alınacak önlemleri, oluşturulacak bekleme ve depolama alanlarını anlattı. Altunbulak şunları kaydetti: “Yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanmanın yaşandığı riskli bölgelerde trafik güvenliği için, Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri ile birlikte Karayolları ve İl Özel İdaresi tarafından, bekleme noktaları belirlenecek ve gerektiğinde Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından araçlar bu alanlara yönlendirilerek, araçlar yol açılıncaya kadar buralarda bekletilecektir. Bu konuda 5 bölge ana müdahale merkezi oluşturulacak. Gömü, Susuz, Özdilek köprüsü, Sandıklı ve Çay’da müdahale ve bekleme merkezi olacak.” Toplantı kurul üyelerinin görüş ve önerilerini paylaşılmasının ardından sona erdi. >>>Şahan KARTAL