Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kışın Doğal Şifa Kaynağı: Ihlamur

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez bitkisi ıhlamur, sağlık üzerinde sağladığı birçok fayda ile dikkat çekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve soğuk algınlığına karşı etkili olan ıhlamur, kış aylarında doğal bir şifa kaynağı olarak öne çıkıyor. İçeriğindeki antioksidanlar ve rahatlatıcı bileşenlerle ıhlamur, hem hastalıklara karşı koruma sağlıyor hem de stresi azaltıyor.

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez

Her Yaştan Kişiye Uygun Bir Bitki: Ihlamur

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, ıhlamurun kış aylarında en fazla tercih edilen bitkilerden biri olduğunu belirterek, “Ihlamur, özellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı oldukça etkilidir. Hem çocuklar, hem yetişkinler hem de yaşlılar tarafından güvenle kullanılabilir” dedi. Çebiç, ıhlamurun iki çeşidi olduğunu ve çiçek ıhlamurun daha fazla tercih edilmesini önerdiklerini belirtti. Ancak, günde 3 bardaktan fazla ıhlamur tüketmenin su kaybına yol açabileceğini ve ishale neden olabileceğini vurguladı. Hamile ve yeni doğum yapmış kadınların ise doktor kontrolünde kullanması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Sıcak Tüketildiğinde Daha Etkili

Ihlamurun sıcak tüketilmesinin vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olduğunu ifade eden Ayşen Çebiç, “Ihlamuru sıcak tüketmek, vücuttan zararlı kimyasalları atmanıza yardımcı olur. Ayrıca, ılık tüketenler bal ekleyerek içebilirler. Şeker, bitkinin özünü kaçırarak faydasını azaltabilir, bu yüzden bal kullanmak daha etkili olacaktır” diye konuştu. Balın, mide hassasiyetine, reflüye ve şeker hastalarının insülin direncine iyi geldiğini belirtti.

Ihlamurun Kaynatılmasıyla İlgili Uyarılar

Ihlamurun doğru şekilde kaynatılması gerektiğine dikkat çeken Çebiç, “Ihlamur yalnızca tek seferlik kaynatılmalıdır. Defalarca kaynatılan ıhlamurun vücuda hiçbir faydası olmaz. 5 dakika demlenen ya da kaynatılan ıhlamur, toksinlerin atılmasına yardımcı olur” dedi. Çebiç, kaynatılan ıhlamurun fazla kullanılmasının zararlı olabileceğini, bu yüzden dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Ihlamur, kış aylarının soğuklarında sağlığınızı korumanın doğal yolu olmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.