Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Liseli genç şefler iş başında

6. Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomi Festivali 2. gününe liseler arası yemek yarışı ile başladı. Genç aşçılar tavuk, balık, et ve tatlı kategorilerinde hünerlerini sergiledi.

6. Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomi

 

3 gastronomi kentinden biri olan Afyonkarahisar’da Lezzet Şöleni yaşandı. 6. kez kapılarını açan Uluslararası Gastroafyon etkinlikleri kapsamında liseli aşçılar yarıştı. Motor Sporları Merkezi’ndeki yarışma alanında en iyi yemeği yapmak için çalışan genç aşçılar, önce tavuk yemeği yaparak jüriden en yüksek notu almak için mücadele etti. Ardından balık yemeği yapan gençlerin çabası kendilerini izleyen ekip arkadaşları ve usta şefler tarafından takdir topladı. Genç şefler, birbirinden değişik balık yemeği yapmak için ürünlerini özenle hazırladı. Balık kılçıklarını cımbızla ayıklayan şefler, lezzetli tabaklar hazırladı. Hazırlanan yemekler yabancı şeflerinde yer aldığı jüri tarafından titizlikle incelendi. Tadım yapıldı, puanlandı. Şefler, tabak düzeni, lezzet, porsiyon büyüklüğü gibi konularda genç şef adaylarına tavsiyelerde bulundu. >>>Ahmet Çetinkaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.