3 gastronomi kentinden biri olan Afyonkarahisar’da Lezzet Şöleni yaşandı. 6. kez kapılarını açan Uluslararası Gastroafyon etkinlikleri kapsamında liseli aşçılar yarıştı. Motor Sporları Merkezi’ndeki yarışma alanında en iyi yemeği yapmak için çalışan genç aşçılar, önce tavuk yemeği yaparak jüriden en yüksek notu almak için mücadele etti. Ardından balık yemeği yapan gençlerin çabası kendilerini izleyen ekip arkadaşları ve usta şefler tarafından takdir topladı. Genç şefler, birbirinden değişik balık yemeği yapmak için ürünlerini özenle hazırladı. Balık kılçıklarını cımbızla ayıklayan şefler, lezzetli tabaklar hazırladı. Hazırlanan yemekler yabancı şeflerinde yer aldığı jüri tarafından titizlikle incelendi. Tadım yapıldı, puanlandı. Şefler, tabak düzeni, lezzet, porsiyon büyüklüğü gibi konularda genç şef adaylarına tavsiyelerde bulundu. >>>Ahmet Çetinkaya