AFAD Başkanı Yunus Sezer ile görüşen MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Taytak, Şuhut İlçesine Bağlı Paşacık Köyünde yaşayan vatandaşların Selevir barajının bulunması ve büyük kayaların düşme riskine karşı ‘Paşacık’ Köyünün Afet kapsamına alınarak uygun bölgeye taşınma taleplerini ve Şuhut Merkez 96 adet parselden oluşan 40 adeti tamamlanmış 2000 yılında yapımına başlanılan deprem konutlarının tapularının verilmesini Başkan Sezer’e ileterek konuların çözümleri için söz aldı.
MHP Şuhut İlçe Başkanı Abdullah Zeybek, MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan ile birlikte Şuhut İlçesi Muhtarları Şubat ayında TBMM’de MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a yapmış oldukları ziyaretlerde kendi bölgelerinde yaşanan talep ve istekleri iletmişti. Muhtarlar, Şuhut ilçesine bağlı Paşacık Köyünde ve Şuhut merkezdeki tapu konusunu ile ilgili taleplerde bulunmuşlardı. Ziyaret esnasında Milletvekili Taytak, AFAD Başkanı Yunus Sezer’i arayarak randevu alıp, Şuhut heyeti ile birlikte ziyarette bulundular.
DEPREM KONUTLARININ TAPULARININ VERİLMESİ TALEBİ
MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Şuhut Paşacık Köyünde, Selevir Barajının bulunması ve büyük kayaların düşme riskine karşı ‘Paşacık’ köyünün afet kapsamına alınarak uygun bölgeye taşınma taleplerini AFAD Başkanımıza ilettik. Köyümüz Selevir Barajına paralel olarak uzanan, engebeli bir arazi üzerine kuruludur. Bir kısmı halihazırda sel baskını afetinden dolayı yapıya yasaklı olan Afete Maruz Bölge içerisindedir. Çok büyük bir kısmı da kaya düşme riski altındadır. Selevir Barajı’nın yapılmasından sonra ekim alanlarının daralmasına bağlı olarak tarımsal faaliyet imkanlarının azalmasından dolayı köyümüzden göçler başlamış, terk edilen evler harabe haline gelmiştir. Halihazırda 40-45 hanenin yaşamını sürdürdüğü köyümüzde hemen hemen her evin etrafında harabe yapılar mevcuttur. Kullanılan yapılarında eski yapı ve kullanımı ömrünü tamamlamış olan yapılar olması nedeniyle afet yönüyle riskli olan yapılardır. Köy yerleşim alanı içerisinde yeni yapılaşma alanının olmaması, arazinin engebeli bir yapıda olması ve ekonomik nedenlerle kullanılamayacak durumda olan yapıların yenilenmesi de mümkün olamamaktadır. Köy halkı olarak köyümüzde afet riskleri yönüyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce inceleme yapılması, tamamının afet kapsamına alınarak köyümüzün yaklaşık 1 km kadar kuzeyinde yer alan uygun bölgelere planlı bir şekilde taşınmasını istiyoruz. Ayrıca, Şuhut merkez 96 adet parselden oluşan 40 adedi tamamlanmış 2000 yılında yapımına başlanılan deprem konutlarının tapularının verilmesi taleplerini AFAD Başkanımız Yunus Sezer Bey’e ilettik. Sağ olsun kendisi Afyonkarahisar’ın sorunlarına her zaman çözüm bulmak için bizlere destek olmuştur. Paşacık Köyümüzün ve Şuhut merkezdeki tapu konusunu çözüme kavuşturmak için kendisinden söz aldık. En kısa zamanda Şuhut ilçemize müjdeli haberi paylaşacağım” dedi.>>>Mustafa Bayer