Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Pandemi insan ilişkilerinde kalıcı sorunlar bıraktı”

Uzman Klinik Psikolog Meriç Demirel, pandemi sonrası sosyal ilişkilerin bozulduğunu, iletişim sıkıntıları ve bazı ruhsal bozuklukların arttığını söyledi. Ergenlik çağındaki çocuklarda yaşanan bilgisayar bağımlılığı içinde radikal adımların atılması gerektiğini belirtti.




Uzman Klinik Psikolog Meriç

Afyonkarahisar’lı Genç Psikolog Meriç Demirel, klinik açılışını seçkin davetliler eşliğinde yaptı. Birbirinden lezzetli Afyonkarahisar yöresel ürünlerinin ikram edildiği açılış kokteylinde genç hekim hem davetlilerle ilgilendi, hem de günün anısına fotoğraflar çektirdi. Açılış kurdelesini ise sevdikleri ve ailesi birlikte kesen Demirel, “Acıbadem Üniversitesi’nde lisansımı tamamladım. Daha sonra Nişantaşı Üniversitesi’nde yüksek lisansımı tamamladım. 2 yıldır aktif olarak İstanbul’da görev alıyordum. Şu an hem İstanbul’da hem Afyonkarahisar’da online ve yüz yüze olmak üzere terapilerime devam ediyorum” dedi.

 

Genç psikolog Meriç Demirel, Kanal3 ve Gazetemize güncel konular hakkında da bilgiler verdi. Özellikle pandemi sonrası insan ilişkilerinin değiştiğine işaret eden Demirel, obsesif bozuklukların arttığını söyleyerek, “Pandemide hepimiz evlere çok alıştık ve bir süre evden çıkmadık. Devamında da yasaklar kalktıktan sonra bir kesim evet dışarıya çıkmaya devam etti. Ancak bir kesim alıştığı düzene devam etti. Bunu tercih etti. Daha rahat hissetti. Pandeminin bize getirdiği evet vakalarda artışlar var. Örneğin OKB ya da depresyon ya da travma sonrası stres bozuklukları gibi vakalarda artış gördük. Buda maalesef sosyal ilişkileri de etkiledi. Pandeminin getirdiği bir başka konuda sosyal ilişkilerimiz etkilendi. Tabiki bundan artık eskisi kadar dışarıya çıkmadığımız için insanlar sosyal medyalara yöneldi. Sosyal medyalar gerek olumlu gerek olumsuz olarak bizleri çok etkilediler. Tabi sosyal medya günümüzde çok güçlü bir nokta önemli olan burayı doğru kullanmak. Ancak çok fazla vakit geçirdiğimizde yanlış alanlara çocuklarda gençler yetişkinler hepimiz tüm yaş grupları yönelebiliyoruz maalesef bunun gibi getirileri oldu. Pandeminin bize aslında şöyle biz buna internet bağımlılığı adı altında bakıyoruz ve evet günümüzde oldukça yaygın oyun bağımlılığı da eklenebilir buna buda sosyal medyanın bize verdiği getirdiği bir maalesef olumsuz bir etki aslında şöyle biz bunlar üzerine çalışıyoruz. Terapilerde genel olarak işte bilinçsel davranışçı yöntemler uyguluyoruz” dedi.

Ergen çocukları olan ailelere de öneriler yapan Psikolog Demirel, şunları dile getirdi: “Davranış yapılandırması yapıyoruz. Saat sınırlaması getiriyoruz. Bunları uygulamak etki sağlıyor. Tabiki şöyle çok küçük yaşta ekran sokmamalarını rica ediyoruz. Çocukların hayatı daha aktif olsun. Daha dışarıya çıksınlar. Ekran çok fazla olmasını istemiyoruz. Ama oyun bağımlılığı söz konusu olduğunda tabiki bunu sınırlandırmak yapılabilecek en doğru hareket olacaktır.”

 

 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.