Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Somer Sivrioğlu, festivale renk kattı

Afyonkarahisar’da 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali, MasterChef programıyla da tanınan ve sevilen ünlü şef Somer Sivrioğlu’nu ağırladı

Afyonkarahisar'da 6. Uluslararası Gastro

 

 

  1. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali kapsamında Afyonkarahisar’a gelen ünlü şef Somer Sivrioğlu, Belediye Başkanı Burcu Köksal ile birlikte söyleşide biraraya geldi. Afyonkarahisar lezzetlerinin ele alındığı programa katılım yoğun oldu. Programda ayrıca birçok yemeğin tanıtımına da yer verildi. Şef Sivrioğlu, Afyonkarahisarlılarla buluşmaktan son derece memnun olduğunu ifade etti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Masterchef Somer Sivrioğlu ile birlikte Afyonkarahisar mutfağının eşsiz lezzetlerini konuştuk. Söyleşi öncesinde ünlü influencer Hamid Sepidnam da bizlerleydi. Afyon’un zengin gastronomi kültürünü dünyaya tanıtmak için hep birlikte güzel adımlar attık. Bu lezzet yolculuğunda bizimle olan herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.

 

KATILIMCILARA İKRAMLAR YAPILDI

Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenen festivalin ikinci gününde, çeşitli kategorilerde yemek yarışmaları, atölye çalışmaları, gastro şovlar ve paneller ile devam etti. Katılımcılara ve davetlilere, kurulan stantlardan Afyonkarahisar’ın aşure, sucuk, patates kızartması, hamur işleri ve çeşitli yöresel lezzetleri ikram edildi.

“AFYON, TURİZM DESTİNASYONUYLA DİKKAT ÇEKEN BİR ŞEHİR”

Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Gümüşhan, festivalin Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük katkısının olduğunu söyledi. Festivale iki gündür ilginin yüksek olduğunu dile getiren Gümüşhan, “Dünde dünyanın en uzun lokumu Afyonkarahisar’da yapıldı. 114 metre 70 santimetre uzunluğunda bir rekor kırıldı. Afyonkarahisar, turizm destinasyonu olan ve gastronomisiyle dikkat çeken bir şehir. Afyonkarahisar’da yaşanan hareketlilikten dolayı da çok mutluyuz.” dedi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Tansu Çelik de festival alanında açtıkları stantta sıfır atıktan üretilen gıda ürünlerine dikkat çektiklerini ifade etti. Şef Abdurrahman Celep ise festival alanına gelen misafirlerin oyma yöntemiyle yaptıkları meyve ve sebzelerden hazırladıkları görselleri çok beğendiğini ve fotoğraf çektirdiklerini kaydetti. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. >>>Şahan Kartal 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.