Bakan Göktaş, Konya ziyareti kapsamında ilk olarak Vali İbrahim Akın’ı Valilik binasında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Travma Merkezinin Açılış Töreni’ne katılan Göktaş, baba ocağı Konya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“BÖYLESİ YATIRIMLAR, GELECEĞİMİZİN DE TEMİNATIDIR”
Sağlık Bilimleri Fakültesinin yeni binasıyla, öğrencilere daha modern, donanımlı ve çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim ortamı sunulacağını belirten Göktaş, şunları kaydetti: “Sağlık alanında ihtiyaç duyulan çözümler ve yenilikçi yaklaşımlar, bu vizyonla yetişen kıymetli gençlerimizin eseri olacaktır. Toplum sağlığını iyileştirme ve bilimsel yeniliklerle insanlığa katkıda bulunma hedefiyle atılan her adım, ülkemizin sağlık alanındaki hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunacaktır. Bu anlamda böylesi yatırımlar sadece bugünün değil, geleceğimizin de teminatıdır. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfının değerli katkılarıyla yapılması bizler için ayrıca kıymetlidir, değerlidir.” Göktaş, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Bakan Göktaş ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.
“ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK BÜYÜK BİR SORUMLULUK”
Bakan Göktaş ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Göktaş, buradaki konuşmasında toplumu var eden en temel kurumun aile olduğunu, “Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” anlayışıyla yürüttükleri politikalarla tüm bireyleriyle birlikte aile yapısını güçlendirerek toplumun refahını ve huzurunu artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmaları kalkınma planlarının vazgeçilmez unsuru haline getirdiklerini aktaran Göktaş, büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığı 21. yüzyılda, depremler, savaşlar, salgınlar ve afetlerin aile kurumunu tehdit etmemesi için önlem almaya devam ettiklerini bildirdi. Bu tehdit ve riskler karşısında aile yapısını ve nüfus dinamiklerini koruyan ülkelerin yükseldiğini gözlemlediklerini anlatan Göktaş, “Demografik dönüşümler, dijitalleşme, zararlı akım ve alışkanlıklar ile cinsiyetsizleştirme gibi etkenler, aile yapısında belirgin değişimlere yol açıyor. Zayıflayan aile bağlarıyla, insanlar giderek yalnızlaşıyor ve hayatın zorlukları karşısında korunmasız hale geliyor. Bu anlamda aile kurumunu tehdit eden küresel risklerle mücadele etmek, çocuklarımızı, ailelerimizi korumak her zamankinden daha büyük bir sorumluluk arz ediyor.” diye konuştu. >>>Şahan KARTAL