UNESCO tescilli Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da gastronomi alanında yapılan yatırımlardan biri olan Gastronomi Sokağı projesinde çalışmalar sürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yöresel lezzetlerin sergilenebileceği ve satışa sunulacağı Gastronomi Sokağı inşa çalışmalarını inceledi.
Hem ticari hem de sosyal hayata destek olacak, yön verecek projenin son durumunu yerinde inceleyen Başkan Zeybek ekibinden ve inşaat yetkililerinden bilgiler aldı.Başkan Zeybek’e Başkan Yardımcıları Murat Öner, Benol Kaplan ve birim müdürleri ile eşlik etti.
“GASTRONOMİ SOKAĞIMIZI BU YAZ HİZMETE ALACAĞIZ”
Mahalle esnafını kalkındırmak amacı ile projelendirilen ve Türkiye’de ilk olacak Gastronomi Sokağında çalışmaların seviyesi ise yüzde 20 oranına geldi. Yaz aylarında açılması için gayretle çalışmaların devam ettiğini aktaran Başkan Zeybek; “Burası Tarım Bakanlığı’na bağlı İl Gıda Kontrol Laboratuvarıydı. Yeni yerine taşındıktan sonra bu alanın tahsisini Tarım Bakanlığı’ndan aldık ve gastronomi projesini geliştirdik. Çalışmalarımız ile tarihi dokuya uygun yöresel ürünlerimizin hem üretiminin hem de tanıtımının yapıldığı bir yer olacak. Ziyaretçiler, Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın tescilli ürünlerinin nasıl yapıldığını yerinde görüp aynı zamanda alışveriş de yapabilecek. İnşaatımız hızla devam ediyor. İnşallah bu yaz Gastronomi Sokağımızı hizmete alacağız” ifadelerini kullandı.
13 SOSYAL TESİS HİZMET VERECEK
Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın 30’dan fazla tecilli lezzeti bu proje ile birlikte ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Kısa sürede tamamlanacak çalışmaların ardından hizmete açılacak Gastronomi Sokağı 4 blok 13 sosyal tesisten oluşuyor. Toplamda 500 metrekarelik alana sahip proje bölgeyi adeta cazibe merkezi haline getirecek.>>Gazete3