Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ANSİAD)konuğu oldu. Rektör Yazıcı, “Devlet vakıf ayrım yakmaksızın bulunduğumuz coğrafyada üniversitelerle sanayinin ve kamunun mutlaka işbirliği içerisinde olması son derece önemli bir konudur” dedi.
‘Belek Üniversitesi’nin Tanıtımı ve Üniversite Sanayi İş Birliği İmkanları’ konulu toplantı Akra Barut Oteli’nde yapıldı. Toplantının açılışında konuşan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, iş dünyası olarak üniversiteler ile iş birliği yapmayı önemsediklerini belirtti ve bu kapsamda Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı’yı ANSİAD toplantısında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
ANSİAD toplantısına katılmanın network açısından önemli bir yer olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Belek Üniversitesi olarak bölge ile tam entegrasyon ve sanayi ile iş birliği içerisinde, topluma ve bölgesel ekonomiye yüksek katkı sağlamak istediklerini belirtti. Üniversitelerin önce bulundukları bölge ile kesişmeleri gerektiğini ifade eden Rektör Yazıcı, “Serik, Aksu ve Manavgat’ta bu entegrasyonları yapmaya gayret gösteriyoruz. Yerel yönetim ve kamu yönetimi ile yakın ilişkiler içerisindeyiz” dedi.
Belek Üniversitesi’ni iyileştirmek ve geliştirmek için bölgede bulunan sektör temsilcileri ile protokoller imzalayarak iş birlikleri yaptıklarına değinen Yazıcı, bu kapsamda onların da fikirlerini aldıklarını kaydetti. Yazıcı, “Devlet vakıf ayrım yakmaksızın bulunduğumuz coğrafyada üniversitelerle sanayinin ve kamunun mutlaka işbirliği içerisinde olması son derece önemli bir konudur” şeklinde konuştu.
‘Üniversiteler artık girişimci olmak zorunda’
Rektör Yazıcı, “1100 mezunumuz var bu sayıyı hızla artıracağız. Öğrencilerin barınması ve ulaşımı en önemli konularımız. Kapasitemiz maalesef düşük ve yetersiz o nedenle bölge yöneticilerimiz ile bu kapasitenin artırılması için görüşüyoruz. Umarım hızlı bir şekilde çözüm üretiyor olacağız. Hem yönetimle hem de Antalya’nın farklı kesimlerinde kesişme noktaları yaratmaya gayret gösterdik ve bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversiteler artık girişimci olmak zorunda nedeni ise gelir yaratma. Üniversiteleri sadece devletin kaynaklarıyla ayakta kalması söz konusu değil. Öğrenci gelirleri pek çok vakıf üniversitesinde kendi giderlerin yüzde ellisini karşılar vaziyette. Burada daha iyisini özellikle Ar-Ge’ye kaynak aktarmak için bu girişimleri de yürütüyor olmamız gerekiyor” dedi.