İddianameye göre olay, Adnan B.’nin sevgilisi olduğu öne sürülen Seray Ö.’nün, arkadaşı Tülay A. ile birlikte Özge Bedir’in evine gitmesiyle başladı. Tülay A.’nın binaya girerek Bedir ile tartıştığı ve arbede sırasında genç kadını boğazından ve karnından bıçakladığı iddia ediliyor. Savcılık, üç sanık için de “tasarlayarak kasten öldürme” ve bu suça iştirak/yardım suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.
Sanıklar suçu birbirine attı
Duruşmada savunma yapan sanık Seray Ö., olay anında kapı önünde beklediğini ve cinayetten haberi olmadığını öne sürerken; bıçağı kullandığı iddia edilen Tülay A., Seray Ö. ve Adnan B.’nin baskısı altında hareket ettiğini ve Özge Bedir’in kendisine saldırması üzerine olayın yaşandığını savundu. Maktulün eşi Adnan B. ise hakkındaki suçlamaları reddederek, olayla bir ilgisinin bulunmadığını ve pişman olduğunu ifade etti.
Acılı babadan ağırlaştırılmış müebbet talebi
Duruşma sonrası açıklama yapan Özge Bedir’in babası Mehmet Çetin, damadına yönelik sert suçlamalarda bulundu. Çetin, “Benim damadım karısını öldürttü. Plan yapıp kızımı elimden aldılar. En ağır cezayı almalarını istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken üç sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi.

