Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Akarçay

AFYON PROTOKOLÜNE YÜREKTEN TEŞEKKÜRLER

Geçtiğimiz hafta ki sayımızda gündeme getirmiş olduğum “Haydi Bunu Yapalım Afyon” adlı yazımız geçtiğimiz hafta boyunca ilimiz protokolü nezdinde çok olumlu geri dönüşler ve değerlendirmeler alan güzel bir çalışma oldu. Hatırlayacağınız üzere yazımızda Gastronomi Şehir Afyon temalı logonun İlimizdeki bütün kafe, restoran ve her türlü gıda işletmelerinin girişlerinde sticker ve tablolar şeklinde uygulanarak Gastronomi Şehir olduğumuz noktasında ki algının oluşturulması noktasında bir fikir arzım olmuştu. Buna bağlı olarak sayfamızda İlimizin değerli protokol mensuplarının görüşlerini bilgilerinize arz ediyorum.

Sayfayı incelediğinizde görüş ve değerlendirmeler bölümünde neden Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, ESOB Başkanı Cengiz Üstün ve AFPAD Başkanı Hamza Kalkan’ın değerlendirmeleri yer almıyor düşüncesi aklınıza gelebilir. Bu sorunun cevabı sayfa anlamında tüm görüşlere daha geniş vermek adına Protokol üyelerinin değerlendirmelerini iki gün boyunca sizlere sunmak istememizle ilgilidir. Bu bağlamda bugünkü sayfamızda İlimiz Milletvekillerinin görüşleri ve diğer protokol mensuplarımızın görüşleri önümüzdeki günlerde sizlerle birlikte olacak.

Bu vesileyle son iki detayı hatırlatarak sizleri protokol görüşleriyle baş başa bırakmak istiyorum. Gazete sayfamızın ölçüsü ve yer durumu nedeniyle görüş ve değerlendirmelerine basılı sayfada yer veremediğimiz Afyon Belediye Meclis Başkan Vekili M. Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Akkent ve ATSO 21. Şekerleme ve Lokumcular Meslek Komitesi Başkanı Serkan Ayhopa’nın görüşlerine Gazetemiz Web sitesinde ki sayfamdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca şahsımın gündeme getirmiş olduğu logo arzı Unesco Logosu olmayan ve kullanımda olan serbest logonun daha fazla kullanılması yönünde olmuştur. Unesco logolu Gastronomi Şehri logosunun birlikte kullanılmasının şartları vardır. Afpad Derneği Başkanı Hamza Kalkan’ın ilettiği  detayları yarınki sayımızda okuyabilirsiniz. Fikir arzımız ile ilgili İlimiz Milletvekillerinin görüşlerini siz değerli okuyucularımın bilgilerine aşağıda arz ediyorum.

ALİ ÖZKAYA

AKPARTİ AFYON MİLLETVEKİLİ

UNVANI ALDIĞIMIZDA ÇOK MUTLU OLDUK

Mustafa Tutulmaz Valimiz döneminde başlatılan, yoğun ve meşakkatli bir süreç neticesinde 2019 yılında şehrimizin Gastronomi Şehri olarak UNESCO tarafından ilan edilmesi hepimiz için bir mutluluk kaynağı olmuştu. Bugün Afyonkarahisar’da şehrimizin yemek kültürünün yanı sıra, geleneklerimizin ve yöremizin de tanıtılması için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu tanıtımın doğru yapılabilmesi için her kesimin, işyerlerinde, turistik tesislerde, turizm tesislerinde ve bir çok noktada kullanılabilecek, ulusal ve uluslararası platformlarda şehrimizi anımsatacak logonun İlimiz Gastronomi işletmelerinin tümünde görünür yerlerde bulunmasının bu sürece değerli ve kıymetli katkılar sunacağını düşündüğümü selamlarımla ifade ediyorum.

 

İBRAHİM YURDUNUSEVEN

AKPARTİ AFYON MİLLETVEKİLİ

MUHAKKAK YARARLAR SAĞLAYACAKTIR

Hatırlanacağı üzere, İlimiz 2019 yılında Gaziantep ve Hatay’dan sonra Türkiye’de Unesco tarafından yaratıcı şehirler ağına alınmıştır. Birçok tescilli ürünü bulunan Afyonkarahisar’ın Yaratıcı Şehirler ağına alınması için o dönemde ilimizde görev yapan Valimiz Sn. Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanımız ve biz AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri olarak büyük gayret ve çaba gösterdik. Bu noktada Gastronomi şehri Afyonkarahisar’ımızın bu unvanının korunması noktasında yapılacak her türlü çalışma ve faaliyetin yanında ve destekçisiyiz. Kamuoyu ile paylaştığınız fikir Resmi alanda oluşturulacak bir sistem ve işleyişle şehrimiz in bu unvanının tanıtımı açısından muhakkak yararlar getirecektir. Gastronomi şehri Afyonkarahisar unvanına topyekûn sahip çıkmalıyız.

HASAN ARSLAN

AKPARTİ AFYON MİLLETVEKİLİ

TANITIMIMIZA YARARLAR SAĞLAYACAKTIR

Fikrinizi belirttiğiniz yazınızı büyük bir heyecanla okudum ve bu konuda markalaşma noktasında ortak zeminde neler yapılacağıyla ilgili kıymetli Afyonkarahisar Valimiz Kübra Hanımla da istişarede bulundum. Afyonkarahisar’ın gastronomi şehri unvanını daha etkili bir şekilde vurgulamak ve bu kimliği hem yerelde hem de şehre gelen ziyaretçiler nezdinde daha görünür kılmak amacıyla lokanta, kafe ve diğer gıda işletmelerine özel logo uygulaması başlatılması yaklaşımını destekliyorum. Bu girişim, şehrimizin yerel gastronomi ürünlerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtma çabasının bir parçası olarak değerlendirilebilir. Lokanta ve kafelerde bu logoların görünürlüğü, ziyaretçilerin merakını artırarak şehri gastronomi haritasında daha belirgin bir yere taşıyacaktır.

 

MEHMET TAYTAK

MHP AFYON MİLLETVEKİLİ

BU FİKRE BİR DESTEKTE BEN VERİYORUM

Ülkemizin Unesco Tescilli 3 Gastronomi Şehrinden biri olan Afyonkarahisar İlimiz; Şehrimizin zengin mutfak kültürünü, eşsiz lezzetlerini tüm Dünya ya tanıtmaktadır. 2019 yılında bu unvana sahip olan şehrimiz bu konuda hak ettiği yeri almıştır. Şehrimizin Coğrafi İşaret Tescilli ürünleri olan Afyon Kaymağı, Afyon Pastırması, Afyon Sucuğu, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı, Patatesli Ekmeği, Çay Vişnesi ve Şuhut Keşkeği gibi Yöresel tatları hem Ülkemiz de, hem de Dünya da büyük beğeni toplamaktadır. Gazeteci Yazar Murat Akarçay’ın,  Gazete 3 de düzenli yayınlanan sayfasında sunduğu fikir İlimizin tanıtımına ciddi bir katkı sağlayacaktır. “Haydi Gelin Bunu Yapalım Afyon” çağrısına bir destekte ben veriyorum. Bu fikir İlimizin Gastro Şehri olduğunun görünürlüğünü artıracaktır.

 

HAKAN ŞEREF OLGUN

İYİ PARTİ AFYON MİLLETVEKİLİ

GASTRONOMİ TANITIMI GERÇEKTEN ÖNEMLİ

Gastronomi alanında İlimizin tanıtımına yapılacak her türlü desteğe açık olmuş ve bu noktada daha fazla ne yapılır düşüncelerine her zaman değer vermişimdir. İlimiz bu konuda Dünya da  56 şehirden birisi olduğuna göre ve bu noktada mevcut bir logo ile İl genelinde yaşayan insanlarımıza ve şehir dışından gelen misafirlerimize tanıtımın algıda başarı ile yapılması fikrine sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum. Bu noktada ilgili kurumların denetlenebilir bir sistem oluşturarak ve gündeme getirmiş olduğunuz fikrinizin geliştirilerek uygulanması noktasında her türlü çalışmayı gerçekleştirme noktasında bir girişim başlatacaklarına inanıyor ve fikrinizden dolayı yüreğinize sağlık diyorum.

M.KEMAL DEMİRKIRKAN

BELEDİYE MECLİS BAŞKAN VEKİLİ 

AYRICALIK İÇEREN BİR FİKİR ARZI OLMUŞ

Geçtiğimiz hafta ki sayfanda gündeme getirmiş olduğun fikir beyanı şahsıma göre tam yerinde statü gereği uygulamaya açık ve somutta ayrıcalık içeren bir öneri. Bu doğrultuda, konunun ilgili hususları noktasında Belediye Meclisini yönünde bir görev varsa değerlendirme yapılabilir. Ayrıca İlimiz Restaurant ve Lokantalarında, İlimiz Gastronomi Mutfağını içeren menülerin daha yaygınlaşması noktasında Afpad Derneğinin, İlimizde birçok Restaurant ve Lokanta işletmelerinde, İlimiz yemeklerinin menüye kazandırılması noktasında tavsiyelerde bulunmasını rica ediyorum. Bu fikrin muhakkak kısa zamanda hayata geçirileceği noktasında inancımı ayrıca ifade etmek istiyorum.

 

AHMET AKKENT

KENT KONSEYİ BAŞKANI

BU FİKRE DEĞER VE ÖNEM VERİYORUM

Gastronomi alanında, Türkiye’nin üç şehrinden birisi olma özelliğimizin İlimiz yaşayanları tarafından bilinirliğinin artırılması hem de İlimize ziyarete gelmiş olan misafirlerimize, İlimizin bu unvana sahip olduğunu anlatabilmek adına yazınızda iletmiş olduğunuz fikre, Kent Konseyi Başkanı olarak değer ve önem veriyorum. Gündeme taşıdığınız ve Belediyemiz Gastronomi Birimi tarafından yürütülen bir çalışmaya da fikir zenginliği katacak olan bu fikriniz üzerinde geliştirmeler yapılarak soyuttan somuta geçme konusunda adımlar atılacağına inanıyorum. İlimiz aynı zamanda, yemek kültürüyle birlikte yemeği oluşturan ürünlerin bu coğrafyada yetiştirilmesi noktasında da önemli bir güce sahiptir.

 

SERKAN AYHOPA

ATSO 21.MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI

FİKİR GELİŞTİRİLEREK BİR STANDARTA BAĞLANMALI

ATSO Meslek Komite grupları içerisinde Şekerlemeciler ve Lokumcuları temsil etmemiz noktasında, Resmi Kurumlar tarafından fikriniz nezdinde düzenlenecek her türlü çalışmaya hazır olduğumuzu aktarmak istiyorum. Naçizane fikrim  logo kullanım esaslarının belirlenmesi ve bu noktada sistemin Resmi bir ağdan sağlanarak sıkı  denetlenmesi olacak. Çünkü tağşiş başta olmak üzere sektörümüze dönük hoş olmayan durumlarda logo kullanımının önüne geçilmesi ve bu konuda bir denetleme sisteminin olması bu fikrin gerçekleştiğinde daha sağlam bir yapıya kavuşmasını yanında getirecektir.