Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal Baykara

Başardık mı sizce?

LGS sınavında ilimizde birinciler çıktı. Öncelikle kendilerini tebrik ederim. Ancak görülmesi gereken bazı gerçekler var. Yüksek başarı gösteren öğrencilerin aileleri tüm imkanlarını bu çocuklar için harcıyor. Özel derslerle yetiştirilen öğrenciler tabii ki başarıya ulaşıyor. Tüm okullarda öğrencilerin özel ders a

lması için teşvik ediliyor. Özel ders saatlerinin 3000 TL ye kadar olduğunu veliler söylüyor. Tüm öğrencilerin başarılı olabilmesi için Alınması gereken tedbirleri eğitimci dostlarımla konuştum.

Eğitimcilerin ortak görüşü Öncelikle merkezdeki imkanlar kırsal kesimlerde olmadığı için başarıyı artırmak istiyorsanız ağırlığınızı kırsala yani ilçelere, beldelere vermeniz gerekiyor. Bazı yapılabilecekleri buradan belirtmek istiyorum.

1- Sınava girecek 8.sınıf öğrencileri başta olmak üzere orta okul kademesindeki öğrencilerin bireysel analizleri yazılmalıdır.

2- Her öğrencinin bir dosyası olmalı, bu dosyada öğrencilerin haftalık ilerleyişi, kazanım değerlendirmeleri bulunmalıdır.

3- Öğrencilere her hafta cuma günü deneme sınavı uygulanmalı ve bu denemenin sonuçları değerlendirilmelidir.

4-Öğrencilerin seviyelerine uygun haftalık çalışma programları hazırlanmalı ve uygulanıp uygulanmadığı takip edilmelidir.

5- Branş öğretmenleri ile en az ayda 1 kez şube müdürlerinin katılımlarıyla toplantılar yapılmalıdır.

6- Hedef öğrenciler başta olmak üzere aile ziyaretleri yapılmalı, bu ziyaretlere en az şube müdürü düzeyinde katılım sağlanmalıdır.

7- Rehber öğretmenler tarafından ailelerin sınav hakkında bilgilendirilmesi ve öğrenci motivasyonu üzerinde en az ayda 1 kez programlar düzenlenmelidir.

8- Öğretmenlerin sınıf içinde kullanabileceği eğitim sitelerine üyelikleri okul yönetimleri tarafından sağlanmalı, ders işlerken ihtiyaç duydukları materyaller hazır bulundurulmalıdır.

9- Öğretmenlerin bu süreçteki şikayet ve talepleri anında çözüme kavuşturulmalıdır.

10- Öğrencilerin internet üzerinden alanında uzman, deneyimli öğretmenlerin derslerini izlemeleri sağlanmalı, bunun için veli bilgilendirilmeleri yapılmalıdır.

11- Seviye olarak geride olan öğrencilerin daha çok puan alabilecekleri dersler saptanmalı bu öğrencilerle bu yönde çalışmalara ağırlık verilmelidir.

12- İleri düzeydeki öğrenciler ile son 1 ayda sınava hazırlık kampı düzenlenmeli, bu kampta öğrencilerin bireysel eksiklikleri giderilmeye çalışılmalıdır.

13- Ara ara yapılacak sosyal etkinliklerle öğrencilerin moral seviyeleri yüksek tutulmaya çalışılmalıdır.

14- Bunlar için ilçelerde nasıl proje ekipleri varsa “Sınava Hazırlık Ekipleri” de kurulabilir.

Son söz olarak özel başarılar bizi rehavete düşürmesin.