Önümüzde bir yerel seçim var belediye başkan adayları vaat ve projelerini sıralıyor.
Biz Rapor Programında kentsel dönüşüm, trafik ve turizm konularını işledik. Başkan adaylarından hep olumlu tepkiler aldık. Hemen hemen tüm adaylar Kentsel dönüşüm konusunda görüşlerini açıkladı. Genelde başlıklar olarak konuya girildi. Ayrıntılar sanırım icraat zamanı ortaya çıkacak. “Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz.” “Vatandaşın cebinden para çıkmayacak.” gibi söylemlerin altını doldurmak gerekiyor.
Trafik konusunda da adayların söylemleri oluyor. Otopark konusu ilk olarak ele alınıyor ki doğru tespittir. Bunda da imar planında otopark olarak görünen ancak iş merkezi olarak kullanılan Gedik Ahmet Paşa yanındaki iş merkezi ve Ambaryolu üzerindeki Şeker Pancar Kooperatifi binası ile ilgili bir açıklama yapan aday yok maalesef. Programda yoğun olarak Otogar ve OSB kavşağına düzenleme konusu konuşuldu. Otogar kavşağı için bir proje Hüseyin Ceylan Uluçay tarafından açıklandı. Bir de Sezer Küçükkurt Sahipata kavşağı için proje açıkladı. Göze çarpanlar bunlar. Ayrıca Kanlıca Mahallesi’ni İzmir Yolu’na bağlayacak yol projesi de çok önemli. O bölgede deyim yerindeyse ayrı bir şehir kuruluyor. Programda işlediğimiz Kamyon Garajı konusu da adaylar tarafından açıklanıyor. Konya Yoluna yapılacak olan Kamyon garajının zemin doldurma çalışmaları devam ediyor. Burası da Afyonkarahisar için yeterli değil. Mevcut kamyon garajı kapatılırsa sıkıntı daha da artar. Ayrıca Ankara yoluna da büyük bir kamyon garajı gerekiyor.
Turizm konusunda da Eski Emniyet Müdürlüğü Binası’nın olduğu yere yapılması planlan Turist Karşılama Merkezi’ de çok önemli projelerden bir tanesi. Çok katlı otopark ve otobüs parkı olarak planlanmış. Ayrıca turistlerin bilgilenmesi ve sorunlarının çözülmesi içinde bir danışma bürosu olacak. Gelen tur otobüsleri buraya park edebilecek bu da çok önemli eksiklikti.
Bu hafta da Gazlıgöl bölgesinin turizm potansiyelini ve işletmecilerin taleplerini konuştuk. Turizm Yatırımcısı ve Mimar Mustafa Ceylan ve Turizm işletmecisi Süleyman Sarı program konuğumuzdu.
Programdan önce bölgede inceleme ve toplantılar yaptım. RAPOR Programının her bölümü için uzun bir ön hazırlık gerekiyor.
Programın özeti şöyle. Devre mülkler konusunda iyi çalışan tesislerin yanında çok sayıda şikayet konusu olan tesisler var. Bunlar bölgenin kötü reklamını yapıyor bu konu acilen ele alınmalı. Bölgede elektrik kesintileri konusunda çok sayıda mağduriyet yaşanıyor. Bu konudaki çözüm hızlandırılmalı. Döğer Bölgesi’ne kurulacak elektrik dağıtım merkezi hemen yapılmalı. Dereye bırakılan evsel atık suları için mutlaka artıma kurulmalı. Dereye giden atık termal suların tekrar yeraltına reenjeksiyon ile yer altına enjekte edilmesi gerekiyor. Bu hem tarım arazilerini koruyacak hem de sonsuz olmayan su kaynaklarına destek olacak. Bir önemli konuda bölgenin yerli işletmecileri ile dışarıdan gelen işletmecilerin arasında bir kopukluk var. Sorunların daha kolay çözülmesi için işbirliği yapmaları şart.
Son olarak ta İhsaniye’ye atanan Kaymakamların uzun süre o bölgede kalması gerekiyor. Tam verimli olacakları zaman tayinleri çıkıyor.
***
Ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunu olan madde bağımlılığı konusu şehrimizde de had safhaya ulaşmış vaziyette. Kimyasal uyuşturucular örümcek ağı gibi etrafımız sarmış vaziyette. Sadece adli suçlar işlenince bu durumu görebiliyoruz. Bu konuda yapılan faaliyetler yetersiz. Geçen hafta Yeşilay Haftasıydı kaç açıklama duydunuz kaç programı gördünüz. Maalesef gereken önem verilmiyor. Kağıt üzerinde her şey var sahada hiç bir şey yok.
Bu sorun yerelde çözülebilir ancak. Belediye başkan adaylarından bu konuda projeler bekliyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde Mahmut Koçak’ın bir projesi vardı bu seçimlerde de Beytullah Karataş güzel bir proje hazırlamış. Buradan tebrik ederim. Diğer Belediye Başkan Adaylarından da buna benzer projeler bekliyoruz.
Uyuşturucu sorununu çözemezseniz görmezden gelirseniz hiçbir projeniz işe yaramaz.
Sağlıkla kalın…