Yaptığı siyasetle hayırla anılan şimdiye kadar duymadım. Ancak yaptığı hizmetle anılan insanlar her zaman hayırla anılır.
Uzun bir aradan sonra şehrimizde farklı siyasi görüşte bir belediye başkanı seçildi. Bu şehre yeni bir heyecan ve moral oldu. İlk yüz günlük çalışmada ufak tefek yanılmalar dışında güzel gelişmeler oldu.
Uydukent bölgesindeki kanalizasyon sorunu belediyenin kendi çalışmaları ile çözüme ulaşacak görünüyor. Zafer Meydanı’nda yapılan ucuz maliyetli ama yüksek beğeni toplayan programlar. Belediye işletmelerinde ve Halk lokantasında vatandaşın bütçesine uygun hizmetler.
Burcu Köksal iyi bir ekiple çalışıyor. Bunların çoğunluğu eski yönetimden kalan çalışanlar. Eğer önü kesilmezse bu şehre daha güzel hizmetler gelecek.
Bu hafta yapımı uzun zamandır aksayan Millet Bahçeleri’ni de ziyaret etti. Buralar Afyonkarahisar için acil yapılması gereken yerler. Çok masraflar yapılmış ama nerdeyse açılmadan enkaz haline geleceklerdi.
Burcu Hanımın önü kesilmezse demiştim evet önü kesilmezse. Zafer Meydanı için Eski Valilik ve Emek İşhanı yıkılmıştı. Türk Telekom Binası’da (Büyük Postane) yıkılıp biraz daha genişleyecekti. Burhanettin Çoban tekrar aday edilip seçilse bunlar devam edilecekti. Önce 03 Kafe binası yapıldı alanın en önemli bölümü gitti. Ardından Emek İşhanı’nın yerine Millet Kütüphanesi yapıldı. En gereksiz yere bir inat uğruna…
Buraya yer tahsisi eden ve en çok maddi katkı yapan Afyonkarahisar Belediyesi. Burası Belediye ile ortak kullanılacaktı. Üst katındaki kafe ve bodrum katındaki toplantı salonu Afyonkarahisar Belediyesi’ne devir edilecekti. Bu anlaşmadan geçen hafta tek taraflı olarak vazgeçildi. Kültür Müdürlüğü bu kafeyi nasıl işletecek? Büyük ihtimal kiraya verecek ve gençler mağdur olacak. Toplantı salonu merkezde büyük ihtiyaç burası da Belediye için önemli bir yer. Bu hatadan umarım Vali Hanım’ın müdahalesi ile hemen dönülür.
İnşallah Millet Bahçeleri de Belediyeden alınmaz bu arada.
Gelelim diğer bir konuya Sayıştay Raporu ile “Kanunlara göre belediyeler hiçbir şekilde dernek ve vakıflara doğrudan taşınmaz tahsis edemezler. Ancak İhale Kanunu gereği kiralama yapabilirler. Belediyeler mülkiyetindeki taşınmazlarını sadece kamu kurum ve kuruluşlarına ve köy tüzel kişiliklerine tahsis edebilirler.”
Bu konuda önceki dönem Belediye Başkanlarına hiçbir baskı yapılmadı. Birçok Sayıştay Raporu sümen altı edildi. Burcu Başkanın kazanması ile baskılar başladı. Önce Dernek adı altında bir Cemevi yapılarak derneğe tahsis edilmişti. Uygulama ilk buradan başlatıldı. Bu konuda birçok yorum yapıldı ancak işin aslı bu.
Şimdi sıkı durun sıra “Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesine”de tahliye yazısı yazıldı. İsmail Kumartaşlı sorunu çözmeye çalışıyor. Basın toplantısı yapıp gündemi şimdilik meşgul etmek istemiyor.
Bu iki tahliye yazısıda siyasi olarak toplumda infial yaratacak konular. Sanki özenle seçilmiş gibi.
Şimdi diyebilirsiniz ki Belediye Sayıştay Raporlarına uymasın. Anayasa Mahkemesi‘ne göre Sayıştay, sorumluların hesap ve işlemleri kesin hükme bağlama görevini ifa ederken bir yargı organı yani mahkemedir. Uygulamazsa bunu sonu kayyuma kadar gider.
Peki bunun örneği var mı?
Ben size sorayım ülkemizde sabah uyandığımızda karşılaştığımız uygulamaların örneği var mı?
Şehri yöneten seçilmişler ve atanmışlar tekrar yazıyorum.