Kentteki bir otelde düzenlenen toplantı Kütahya Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Musa Işın başkanlığında gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş ve Uşak Valisi Serdar Kartal ev sahipliğinde Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2026 yılı ikinci Yönetim Kurulu Toplantısı’na Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Uşak Belediye Başkan Vekili Av. Hatice Terekeci Özkan, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Siper, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Muammer Özcura, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Aynur Yurtsever, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir ve Genel Sekreter Kutlu Eser katıldı.
“ATIKLARI BİR ÇÖP DEĞİL, SANAYİMİZ İÇİN DEĞERLİ BİR HAM MADDE VE ENERJİ KAYNAĞI OLARAK GÖRMELİYİZ”
Kütahya Valisi Musa Işın, toplantıda, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve Kütahya’yı kapsayan geniş coğrafyanın ekonomik dinamiklerini, turizm potansiyelini ve birçok konuyu görüşeceklerini söyledi. Toplantıda, geri dönüşüm ve yeşil dönüşüm vizyonunun da ele alınacağını ifade eden Işın, “Cam ve Plastik Geri Dönüşüm Araştırma Sonuçları, bölgemizin yeşil dönüşüm vizyonu için kritik bir çalışmadır. Atıkları bir çöp değil, sanayimiz için değerli bir ham madde ve enerji kaynağı olarak görmeliyiz. Bu araştırma, döngüsel ekonomi modeline geçişte tesislerimizin kapasite artışından yerel yönetimlerimizin stratejilerine kadar farklı alanlarda çeşitli öneriler sunacaktır.” dedi. Işın, 315 milyon lira bütçeli SoGreen Projesi kapsamında KOBİ’lere finansman desteği başlattıklarını sözlerine ekledi. Işın’ın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
Toplantıda; Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve Kütahya’yı kapsayan TR33 bölgesinin ekonomik potansiyelini güçlendirecek projeler ve yerel kalkınma hamleleri üzerine istişarelerde bulunuldu. >>>Haber Merkezi



