Tam 1 ton 200 kilogram ağırlığında
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinden pazara getirilen ve Bayram adı verilen 3 yaşındaki simental-şarole kırması tosun, 1 ton 200 kilogramlık ağırlığı ve heybetli görüntüsüyle pazarın gözdesi oldu. Dev kurbanlıktan kesim sonrasında yaklaşık 650 kilogram kemiksiz et çıkacağı öngörülüyor. Sürüde Bayram’ın yanı sıra 1 ton 100 kilogram ağırlığında ikinci bir dev tosun da yer alıyor.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kurulan İsabey Kurban Pazarı’nda, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı.
Fiyatı adeta lüks otomobillerle yarışıyor
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesinden gelen üreticiler Reşat Çimendağ ve Yusuf Bozdoğan, pazarın en büyük hayvanı olan Bayram için 650 bin TL talep ettiklerini açıkladı. Sürünün diğer büyük üyesi olan 1 ton 100 kilogramlık tosun için ise 550 bin TL istenirken, satıcılar ciddi alıcılarla pazarlık paylarının olduğunu belirtti. Pazara toplam 80 hayvanla giriş yapan üreticiler, lüks araç fiyatına alıcı bekleyen şampiyon tosun için taliplilerini bekliyor.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kurulan İsabey Kurban Pazarı’nda, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı.
Maliyetler fiyatları ikiye katladı
Hayvanları kendi işletmelerinde yavruluktan itibaren merada özenle yetiştirdiklerini ve son iki ay kala özel besiye aldıklarını belirten Reşat Çimendağ, bu yıl katlanan maliyetlerden dert yandı. Geçen yıl 500 lira olan yem çuvalının bu yıl 1000 liraya yükseldiğini, nakliye ve pazar yeri kiralarının çok yüksek olduğunu ifade eden Çimendağ, maliyet artışları nedeniyle piyasada hayvan sayısının azaldığını ve kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla iki katına çıktığını söyledi. İsabey Kurban Pazarı’nda henüz beklenen yoğunluğun oluşmadığını dile getiren üreticiler, bayram yaklaştıkça satışların hızlanmasını umut ediyor.>>>İHA

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kurulan İsabey Kurban Pazarı’nda, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı.
