Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemal Özkara’dan usulsüzlük iddiası

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkan Adayı Kemal Özkara, sendikanın delege seçim sürecinde ciddi usulsüzlükler yapıldığını iddia etti. Özkara, başvuruların tüzüğe aykırı olarak sendika binası dışında toplandığını savundu.

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkan Adayı Kemal Özkara, sendikanın delege seçim

Başvuruların sendika binası dışında toplandığı iddiası

Kemal Özkara’nın açıklamasına göre, 2-4 Mart 2026 tarihleri arasında şube binasında yapılması gereken delege başvuruları, belirlenen kurallara aykırı şekilde yürütüldü. Mevcut yönetimin desteklediği adayların başvuru dilekçelerinin, görevlendirilen kişilerce hastanelere gidilerek iş yerlerinde toplandığı ileri sürüldü. Özkara, bu durumun kamera kayıtlarıyla tespit edildiğini iddia etti.

“Sendika üyeleri hukuki riskin içine itiliyor”

Sürecin sendika tüzüğünü ve hukuk devletini yok saydığını belirten Özkara, birçok sağlık çalışanının farkında olmadan usulsüz bir sürece dahil edildiğini ifade etti. Sendika yönetiminin üyelerini korumak yerine onları hukuki riske attığını savunan Özkara, yaşanan tabloyu “sendikal demokrasi adına bir utanç” olarak nitelendirdi.

Seçimin iptali ve şeffaflık çağrısı
Genel merkezin sessiz kalmasını eleştiren Özkara, şu taleplerde bulundu:
-Delege başvuru sürecine ait kamera kayıtları ve belgeler incelenmelidir.
-Usulsüz yapıldığı tespit edilen delegelik başvuruları geçersiz sayılmalıdır.
-Hukuka aykırı yürütülen seçim süreci iptal edilerek yeniden yapılmalıdır.

“Sendikalar kimsenin şahsi mülkü değildir”
Sendikaların yöneticilerin koltuklarını koruma aracı olmadığını hatırlatan Kemal Özkara, Afyonkarahisar’daki sağlık çalışanlarının adil ve şeffaf bir yönetimi hak ettiğini söyledi. Özkara, yaşanan hukuksuzlukların hem yargı önünde hem de kamuoyu nezdinde takipçisi olacaklarını vurguladı.>>>HABER MERKEZİ