Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kanlı infazın faili yakalandı: JASAT kaçmasına izin vermedi

Konya’nın Çumra ilçesinde gece yarısı bir eve düzenlenen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ise ağır yaralandığı silahlı saldırının şüphelisi, jandarmanın dedektifleri olan JASAT ekiplerinin amansız takibi sonucu Karaman’da kıskıvrak yakalandı. Olayla bağlantılı bir şüpheli daha gözaltına alındı.

Konya’nın Çumra ilçesinde gece yarısı bir eve düzenlenen ve bir

Gece yarısı silah sesleri: 1 ölü, 1 yaralı

Kan donduran olay, gece saat 00.40 sıralarında Çumra ilçesinde meydana geldi. Bir ikametten peş peşe silah sesleri yükselmesi üzerine mahalle sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Adrese giren jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede yabancı uyruklu D.M. isimli şahsın ateşli silahla vurularak olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Aynı evde bulunan ve elinden ile karnından kurşun alan yabancı uyruklu S.S. ise ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

JASAT adım adım iz sürdü, kaçış rotasını çözdü

Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde cinayeti aydınlatmak için kolları sıvayan Konya İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyip tanık ifadelerine başvurdu. Saldırıyı gerçekleştiren failin yabancı uyruklu H.S. olduğunu belirleyen jandarma dedektifleri, teknik takip, telefon sinyali ve baz istasyonu verilerini inceleyerek şüphelinin Karaman’a kaçtığını tespit etti. Karaman’da düzenlenen nokta operasyonla katil zanlısı H.S. yakalanarak kelepçelendi.

Ruhsatsız tabanca kırsalda gömülü bulundu

Olay yerinde yapılan titiz incelemelerde 4 adet boş kovan ile 3 adet mermi çekirdeği bulan ekipler, cinayette kullanılan ruhsatsız tabancayı da şüphelinin kaçış güzergahındaki kırsal alanda ele geçirdi. Öte yandan jandarma ekipleri, derinleştirilen HTS (arama trafiği) incelemeleri ve yürütülen tahkikat kapsamında, cinayet ve saldırıyla bağlantısı olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu A.A. isimli bir başka şüpheliyi daha yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.>>>İHA