Eski sevgili pususu ölümle bitmişti
Feci olay, 25 Aralık 2024 tarihinde Antalya’nın Aksu ilçesi Pınarlı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; 27 yaşındaki Seyit Muhammet Talay, bir süre önce ayrıldığı kız arkadaşı A.S.’nin (24) evinin yakınlarında aracının içinde beklemeye başladı. Durumu fark eden genç kızın babası Ömer S. ve yakınları, Talay’ın yanına gelince taraflar arasında sert bir tartışma çıktı.
Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda talihsiz genç karnından bıçaklandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Talay, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından gözaltına alınan baba Ömer S. tutuklanırken, kızları A.S. ve D.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hazırlanan iddianamede, sanıkların maktul yaralıyken bile saldırıya birlikte devam ettikleri vurgulandı.

Antalya’da 27 yaşındaki gencin eski kız arkadaşının evinin önünde çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin 1’i tutuklu 4 sanığın yargılandığı davanın 9’uncu celsesinde mütalaa verildi. Savcı, tutuklu sanık hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası, 2 tutuksuz sanık için ise “suça yardım etme” hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Maktulün annesi Sevim Talay, “Bir anne olarak mezarlıkta bayram ettiğim için çocuğumu 30 santimlik bıçakla nasıl bıçakladılarsa cezalarını almalarını istiyorum. Yine ciğerim yana yana bayram geldi. 27 yıl dosdoğru yetiştirdiğim çocuğum yaşamıyor. Yarın mezar başına gideceğim. Çocuğumu göremiyorum, yaşayamıyorum” dedi.
Savcı mütalaasını verdi: Kızlarına “suça yardım” suçlaması
Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında esas hakkındaki mütalaa açıklandı.
-
Tutuklu Baba Ömer S. için: “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istendi.
-
Tutuksuz Kızlar A.S. ve D.S. için: Cinayetin işlenmesinde kolaylaştırıcı rol üstlendikleri gerekçesiyle “suça yardım etme” hükümlerinden cezalandırılmaları talep edildi.
-
Diğer sanık S.T. için: Beraat kararı verilmesi istendi.
Acılı anneden yürek burkan feryat: “Bayramı mezarlıkta geçiriyorum”
Duruşmada söz verilen maktulün annesi Sevim Talay, mahkeme heyeti karşısında gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun acısıyla her gün kahrolduğunu belirten anne Talay, şu sözlerle adalet istedi:
“Bir anne olarak mezarlıkta bayram ettiğim için çocuğumu 30 santimlik bıçakla nasıl bıçakladılarsa o cezayı almalarını istiyorum. Yine ciğerim yana yana bayram geldi. 27 yıl dosdoğru yetiştirdiğim çocuğum artık yaşamıyor. Yarın yine mezar başına gideceğim. Çocuğumu göremiyorum, yaşayamıyorum. Önce adalete, sonra size güveniyorum.”
Sanıklar suçlamaları reddetti
Mütalaaya karşı savunma yapan tutuklu baba Ömer S., “Aleyhteki hususları kabul etmiyorum” derken, tutuksuz yargılanan eski kız arkadaş A.S. ise “Gerçekleşmemiş bir eylem üzerinden ailemizin suçlandığını düşünüyorum” iddiasında bulundu. Diğer kardeş D.S. de “Böyle bir eylemde bulunmadık. Yalancı şahitlerin ifadeleriyle bu olayı kabul etmiyorum” diyerek beraatlarını istedi.
Mahkeme heyeti, baba Ömer S.’nin tutukluluk halinin, diğer sanıkların ise adli kontrol şartlarının devamına karar vererek davayı karar duruşması için ileri bir tarihe erteledi.>>>İHA
