Akademik ve sanatsal camia açılışta buluştu
Serginin açılış töreni, üniversite yönetiminin ve sanat dünyasının katılımıyla gerçekleştirildi: Açılışta AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker yer aldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu ile dekan yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun ve Dr. Öğretim Üyesi Fevzi Nuri Kara programa katıldı. Törende sanatçıya üniversite yönetimi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
50 eser ve farklı teknikler bir arada
Farklı coğrafyaların teknik disiplinlerini harmanlayan sergide sanatçının 50 eseri yer alıyor. Koleksiyonda öne çıkan teknikler şunlardır:
-
Geleneksel ve modern yöntemler: Ahşap baskı, mavi baskı (cyanotype) ve jel baskı (gelli print) teknikleri kullanıldı.
-
Belgesel doku: Eserlerde belgesel doku çalışmaları sanatseverlerin incelemesine sunuldu.
Güney Kore’den İstanbul’a uzanan bir kariyer
Sanatçı Bengi Turaç, Avrupa ve Asya estetiğini Türkiye’nin zengin dokusuyla birleştiriyor:
-
Eğitim: Seul Sejong Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Almanya Paderborn Üniversitesi’nde master yaptı.
-
Türkiye serüveni: 2004 yılında Türkiye’ye yerleşen ve uluslararası ödüllere sahip olan sanatçı, çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor.
Sanatseverler bu özel sergiyi 3 Temmuz tarihine kadar M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde ziyaret edebilecekler. >>>HABER MERKEZİ




