Tören sırasında hastanenin muayene odalarını gezen Rahmi Koç, yanındaki konuklara hitaben Kürt kadınlarını konu alan bir fıkra anlattı. Kameralara yansıyan görüntülerde Koç’un kullandığı ifadeler kısa sürede dijital platformlarda yayılarak büyük bir infiale yol açtı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, kullanılan dilin Kürt kadınlarını hedef aldığını ve açıkça ayrımcılık içerdiğini savunarak X platformunda #RahmiKoçÖzürDile etiketini Türkiye gündeminin üst sıralarına taşıdı.
Pervin Buldan sert çıktı hiç mi utanma yok sizde
Siyaset cephesinden gelen ilk sert tepkilerden biri DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan’dan oldu. Buldan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Koç’un sözlerinin yer aldığı videoyu alıntılayarak, “Hiç mi utanma yok sizde. Tek kelimeyle rezillik” ifadelerini kullandı ve tepkisini çok sert bir dille dile getirdi.
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik çok yanlış ve çirkin
Giderek büyüyen tepkilerin ardından AK Parti cephesinden de resmi ve kapsamlı bir açıklama gecikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı detaylı açıklamada, ayrımcılık ve nefret söyleminin mizah kılıfı altında asla meşrulaştırılamayacağının altını çizdi. Vatandaşların tamamının eşit onur ve saygınlığa sahip olduğunu hatırlatan Çelik, sert eleştirilerde bulundu.
![]()
Nefret söylemleri mizah kılıfı ile asla mazur gösterilemez
Sözcü Ömer Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ““Kürt kadın” ifadesiyle aşağılayıcı bir söylemin yan yana getirilmesi değerlerimize aykırıdır, çok yanlış ve çirkindir. Kürt vatandaşlarımızla beraber hepimizi ve tüm kadınlarımızı inciten bu yanlış ve çirkin yaklaşımları en net şekilde ve kökten reddediyoruz. Nefret söylemleri, mizah kılıfı ile asla mazur gösterilemez. Yanlış söylemlerin düzeltilmesi ve özür dilenmesi, değerlerimize saygının bir gereğidir.”
>>>HABER MERKEZİ
