Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar İl Müftülüğü personelinden hayat kurtaracak adım!

Afyonkarahisar İl Müftülüğü, personeline acil durumlarda doğru ve zamanında müdahale yetkinliği kazandırmak amacıyla düzenlediği “İlk Yardım Eğitimi” programını başarıyla tamamladı. İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimler sonunda, başarılı olan personele sertifikaları teslim edildi.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü, personeline acil durumlarda doğru ve zamanında müdahale

Yönetmelik çerçevesinde profesyonel eğitim

Eğitim çalışması, “İş Sağlığı ve Güvenliği ile İlk Yardım Yönetmeliği” esasları çerçevesinde yasal bir zeminde yürütüldü. Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi’nin uzman eğitmenleri tarafından verilen dersler, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki farklı gruptaki müftülük personeline yönelik gerçekleştirildi. Eğitimlerde; temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, boğulmalar ve tıkanmalar gibi kritik durumlarda yapılması gereken doğru ilk yardım müdahaleleri uygulamalı olarak gösterildi.

Sertifikaları İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu takdim etti

Eğitim programını ve zorlu uygulama sınavlarını başarıyla tamamlayan personeller, “İlk Yardımcı” belgesi almaya hak kazandı. Düzenlenen törenle personelin belgelerini takdim eden Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, ilk yardım bilgisinin hayatın her alanında hayati önem taşıdığını vurgulayarak kursiyerleri tebrik etti.

İl Müftülüğü’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından iki farklı gruptaki personelimize yönelik düzenlenen İlk Yardım Eğitimi tamamlandı. Programı başarı ile tamamlayan personelimize belgeleri İl Müftümüz Lütfü İmamoğlu tarafından verildi. Personelimize yönelik gerçekleştirilen ilk yardım eğitimlerine ilerleyen süreçte de devam edilecektir.”>>>İHA