Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na tarihi çağrı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nı iptal ederek Özgür Özel yönetimini görevden uzaklaştırması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu tedbiren göreve iade etmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. CNN Türk’e yaptığı açıklamada Bahçeli, yaşanan hukuki krize karşı taraflara “sağduyu ve uzlaşı” çağrısında bulunurken, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tarihi bir rol biçti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36.

“Kılıçdaroğlu haksızlığa uğradığını tescilledi ancak kaos önlenmeli”

Mahkemenin verdiği kararla, kurultaydaki usulsüzlük iddialarının sübut bulduğunu ve Kılıçdaroğlu’na yapılan haksızlığın tescillendiğini belirten Bahçeli, şu aşamada “Yargı kararını tanımıyoruz” gibi çıkışların boş ve gereksiz olduğunu vurguladı. Direnmek yerine asırlık bir çınar olan CHP’nin kurumsal kimliğini korumanın esas olması gerektiğini söyleyen MHP lideri, Kılıçdaroğlu’nu göreve çağırarak şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kılıçdaroğlu, kendisine yapılan haksızlığın kabul edildiğini, bununla birlikte 13 yıl genel başkan olarak görev yaptığı bu köklü kurumu incitmemek, yaralamamak ve bir kaosa sebebiyet vermemek üzere tarihî bir sorumluluk üstlenmelidir. Hukukun da cevaz verdiği çerçevede Sayın Özgür Özel ile görüşerek CHP’nin geleceğine ilişkin bir ortak formül oluşturmak amacıyla feragat ettiğini belirtmelidir. Bu sonuç hem CHP’nin hem de ülkemizin yararına olacaktır.”

“Toplumsal hareketliliğe CHP üzerinden yönelme girişimlerine fırsat verilmemeli”

Türkiye’nin etrafının ateş çemberiyle sarılı olduğunu ve terörsüz bir Türkiye ikliminin yaratılmaya çalışıldığını hatırlatan Bahçeli, CHP içinde yaşanacak bir güç kavgasının veya parçalanmanın telafisi imkansız yaralar açabileceği uyarısında bulundu. “CHP farklı amaçlarla kullanılmaya müsait hâle getirilmemeli” diyen Bahçeli, tarafların kalabalıklar toplayıp karşılıklı meydan okumalara girişmesi yerine bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

“Bu aşamada tek yol uzlaşmaktır”

Açıklamasının sonunda siyasette kurumsallaşmanın, siyasî uzlaşmanın ve millî dayanışmanın toplumsal istikrar için şart olduğunu aktaran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sürece dair çözüm formülünü tek kelimeyle özetledi: “Karar sonrası Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Sayın Özgür Özel’in yaptığı açıklamalar birlik çerçevesindedir. Ancak bunun CHP ortak iradesine dönüştürülmesi bu çabaları yapıcı kılacaktır. Bu aşamada tek yol uzlaşmak; uzlaşmanın temel unsuru da tahriklerden kaçınmak, feragat ve sorumluluk duygusuyla hareket etmektir.”>>>HABER MERKEZİ