Takip Afyonkarahisar’da operasyona dönüştü
Hakkında çıkarılan gözaltı kararının ardından hareket geçen emniyet güçleri, Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın Afyonkarahisar’da bulunduğunu tespit etti. Koordineli yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen baskınla gözaltına alınan Albayrak’ın, sorgulanmak üzere Düzce’ye nakledileceği öğrenildi. Operasyon kapsamında Albayrak’ın evinde ve belediye iştiraki olan şirket binasında da eş zamanlı aramalar yapıldı.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yürütülen irtikap soruşturması kapsamında, inşaat sahiplerinden iskan işlemleri karşılığında haksız menfaat temin ettiği iddia edilen Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Afyonkarahisar’da gözaltına alındı.
2.5 milyon liralık “Çek” oyunu deşifre edildi
Soruşturmanın, müşteki E.Ö.’nün şikayeti üzerine başlatıldığı bildirildi. E.Ö., 2023 yılında ruhsatını aldığı inşaatının Akçakoca Belediye Meclisi kararıyla durdurulduğunu ve iskan alamadığını belirtti. İddiaya göre Başkan Albayrak, iskan sorununu çözmek karşılığında müştekinin babası H.Ö. aracılığıyla 2 milyon 500 bin lira nakit para talep etti. Nakit yerine çek verilmesini kabul eden Albayrak’ın, çekleri aldıktan sonra inşaata kısmi iskan verdiği öne sürüldü.
Savcılığın derinleştirdiği araştırmada rüşvete konu olan çeklerin izi sürüldü ve skandal ilişkiler ağı ortaya çıkarıldı:
-
İlk Çek: 1 milyon lira tutarındaki çekin üzerinde, Akçakoca Belediyesi iştiraki olan ABİTAŞ şirketine ait ciro bulundu.
-
İkinci Çek: Kalan 1 milyon 500 bin liralık çeki bankaya ibraz eden tanık G.G., ifadesinde bu çeki ABİTAŞ şirketine sattığı ticari ürünler karşılığında belediyeden aldığını itiraf etti.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yürütülen irtikap soruşturması kapsamında, inşaat sahiplerinden iskan işlemleri karşılığında haksız menfaat temin ettiği iddia edilen Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Afyonkarahisar’da gözaltına alındı.
Şikayetler artınca savcılık düğmeye bastı
Soruşturma dosyasında yer alan bir diğer şikayette ise H.P. isimli inşaat sahibi, benzer gerekçelerle projesinin durdurulduğunu aktardı. H.P., çalışanı F.Ç. aracılığıyla kendisinden 1 milyon lira istendiğini, bu parayı ödemeyi reddettiği için inşaat faaliyetlerine hiçbir şekilde izin verilmediğini belirterek şikayetçi oldu. Benzer nitelikteki ihbarların peş peşe gelmesi üzerine başsavcılık, “irtikap” suçundan operasyon talimatı verdi.>>>İHA
