Ağacın altında korundukları sırada isabet etti
Olay, Ergani ilçesine bağlı kırsal Olgun köyünün Çiçeközü mezrasında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, sabah saatlerinde aniden bastıran yağıştan korunmak isteyen 13 yaşındaki Serkan Yıldırım, 14 yaşındaki Kasım Yıldırım ve M.Y., okul bahçesindeki bir ağacın altına sığındı. Bu sırada ağaca büyük bir gürültüyle yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle ağır yaralanan çocuklar, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi.
Hastanede acı haber geldi
Ergani Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Serkan Yıldırım ve Kasım Yıldırım, doktorların gösterdiği yoğun çabaya rağmen hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden çocukların yakınları hastane önünde büyük üzüntü yaşarken, olay bölgede derin bir hüzne yol açtı.
Bir yaralının durumu ciddiyetini koruyor
Olayda yaralanan diğer çocuk M.Y. ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yoğun bakımda mücadelesi süren M.Y.’nin sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi. Yetkililer, trajik olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.>>>DHA
